Τον Ιούλιο του 2022 η Δημοτική Αρχή Παχατουρίδη αποφάσισε να απαγορεύσει, τονίζει σ΄ανακοίνωση της , η δημοτική παράταξη ” Λαική Συσπείρωση” Περιστερίου, σε εκατοντάδες κόσμου την καθημερινή άθληση και δραστηριότητα, επιβάλλοντας κάρτα εισόδου στην Χωράφα.
Από την πρώτη στιγμή, σημειώνει, αθλητές, κάτοικοι, αθλητικοί σύλλογοι αντέδρασαν σε αυτή την απόφαση. Οργανώθηκαν συγκεντρώσεις, συλλέχθηκαν υπογραφές, κινητοποιήσεις στο Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκαν καταγγελίες προς φορείς του κράτους για την απαράδεκτη αυτή απόφαση. Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου στήριξε και ήταν μπροστά στο δίκαιο αυτό αγώνα.
” Ένα χρόνο μετά οι αγώνες μας ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ αφού η Δημοτική Αρχή προχωράει σε ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης” τονίζει σ΄ανακοίνωση της και προσθέτει:
” Η απόφαση αυτή, όσο και αν η Διοίκηση Παχατουρίδη προσπαθεί να την αξιοποιήσει προεκλογικά, συνιστά ήττα της πολιτικής της κάτω από το βάρος της πίεσης που ασκήθηκε. Για αυτό και όπως ψήφισε ομόφωνα την κάρτα εισόδου, το ίδιο ομόφωνα την απέσυρε.
Καλούμε τους αθλητές, τους κατοίκους, συλλόγους να μην εφησυχάσουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Διοίκηση προχωράει σε αναδίπλωση για το ίδιο θέμα. Θυμίζουμε ότι η Διοίκηση Παχατουρίδη έχει δείξει τις διαθέσεις της σχετικά με τους χώρους άθλησης.
Οι χώροι πρασίνου, άθλησης αποτελούν περιουσία του λαού και καμία Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να εμποδίσει την ελεύθερη είσοδο.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για:
Να προχωρήσει άμεσα, με ευθύνη του Δήμου, η κατασκευή του εγκαταλειμμένου γηπέδου του Αγ. Ιεροθέου και να αποδοθεί στο λαό και τη νεολαία της πόλης. Το ωράριο λειτουργίας να επεκταθεί και το Σαββατοκύριακο με τις απαραίτητες προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό για την φύλαξη, την καθαριότητα, την συντήρηση.
Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις σε γυμναστές που θα παρέχουν υπηρεσίες στο κοινό που χρησιμοποιεί το στίβο.
Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής στις εγκαταστάσεις των αποδυτηρίων”.

Προηγούμενο άρθροΚαινοτόμο διεθνές πρόγραμμα κατά της αστεγίας θα υλοποιήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθρο48 εκ. ευρώ στα Μέγαρα από την Περιφέρεια για έργα και αναπτυξιακές δράσεις