Η Δημοτική Αρχή Κάρναβου στην Καλλιθέα απέρριψε την πρόταση που υπέβαλε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο , Κώστας Ασκούνης , για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, όπως καταγγέλλει σ΄ανακοίνωση του.
Το θέμα αυτό όπως και οι πρόσφατες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων τέθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.
Όπως κατήγγειλε ο κ. Ασκούνης , το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε μεγάλες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων του Δήμου, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν σημαντικά οι πολίτες και ιδιαίτερα τα ευάλωτα νοικοκυριά.
Αυξήσεις που όπως σημείωσε, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στις δυνατότητες των δημοτών της Καλλιθέας που αδυνατούν να αντέξουν μία τέτοια φορολόγηση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο τελικά , αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών τη μείωση των αντικειμενικών αξιών για τα ακίνητα του Δήμου, στα επίπεδα που ίσχυαν πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2021.
Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε δεκτές τις προτάσεις του :
– Για συμμετοχή εκπροσώπου του Δήμου στην Επιτροπή Εκτίμησης Αντικειμενικών Αξιών του Υπουργείου Οικονομικών και
– Να καταργηθεί στον προσδιορισμό του φόρου, Ο ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΥΨΟΥΝ, που αφορά κυρίως προσφυγικές κατοικίες, μονοκατοικίες και διώροφες κατοικίες, γιατί αυτό συνεπάγεται αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ μεγαλύτερες του 400% !!!

Προηγούμενο άρθροΣτηρίζει το έργο των ναυταθλητικών σωματείων ο δήμος Βόλου
Επόμενο άρθρο