Στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» του ΣΚΑΪ, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.
Σε ερωτήματα για τις τραγικές πυρκαγιές, η Λαρισαία Βουλευτής υπογράμμισε πως «η στάση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αποδεικνύει στην πράξη τη δέσμευσή μας για υπεύθυνη αντιπολίτευση, με θέσεις και προτάσεις», ενώ υπενθύμισε το γεγονός ότι «ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατέθεσε αίτημα για διεξαγωγή προς ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή, για το αναγκαίο εθνικό σχέδιο πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών, για αναδιαμόρφωση του μοντέλου πολιτικής προστασίας».
Η Ε. Λιακούλη ανέδειξε σημαντικές παραμέτρους, όπως ότι «η δασική υπηρεσία έχει μείωση κατά 53% του προσωπικού της και μείωση κατά 80% των πόρων της» και πως «δεν είναι δυνατόν, στο ισοζύγιο καταστολής και πρόληψης, σύμφωνα με το WWF, να δίνονται περίπου 600 εκατομμύρια στην καταστολή το χρόνο, και μόνο 189 εκατομμύρια στην πρόληψη». Τόνισε, επίσης, ότι «εδώ και χρόνια, από το 2020 η Κυβέρνηση της Ν.Δ. θέσπισε έναν καινούριο νόμο για την πολιτική προστασία, με αλλαγές στο σύστημα οργάνωσης και διοίκησης των δασικών υπηρεσιών, δεσμευόμενη για αξιοποίηση δορυφορικών και εν γένει ψηφιακών μέσων». Επιπλέον, σημείωσε την «αναγκαιότητα συμμετοχής στο σχετικό διάλογο εκπροσώπων οικολογικών οργανώσεων, δασολόγων, ειδικών επιστημόνων», επισημαίνοντας ειδικά «την τεχνογνωσία που υπάρχει στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο πεδίο πρόληψης των πυρκαγιών, η οποία -όπως καταγγέλλεται- δεν αξιοποιείται από την Κυβέρνηση».
«Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις, αντί να επαναλαμβάνει μόνο ευχές. Να απαντήσει με σαφήνεια εάν την ικανοποιεί το ισχύον μοντέλο διαχείρισης των πυρκαγιών, που η ίδια σχεδίασε και θέσπισε, εάν το θεωρεί επιτυχία της», υπογράμμισε η Ε. Λιακούλη, συμπληρώνοντας ότι «είναι τέτοια η σοβαρότητα του θέματος, ώστε χρειάζεται ειλικρινής αυτοκριτική από όλους και κανείς να μην “νίπτει τας χείρας” του».
Η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο περιστατικό αυτοδικίας στον Έβρο, για το οποίο έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, άσκησε αυστηρή κριτική στη «δημόσια τοποθέτηση του -διορισμένου από την Κυβέρνηση- Προέδρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Ι. Γρυσπολάκη», θέτοντας το πολιτικό ζήτημα «κατά πόσο ένας δημόσιος υπερασπιστής της αυτοδικίας και της βίας, μπορεί να παραμένει διορισμένος στη συγκεκριμένη σημαντική θέση».

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησαν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Πειραιά
Επόμενο άρθροΜάχιμος στο δήμο ξανά ο Μπουτάρης – Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Πέγκα : Η Θεσσαλονίκη πήγε πολλά βήματα πίσω