Ένα ξενοδοχείο – φάντασμα στο Παλαιό Ελαιουργείο, μία αντισυμβατική όπερα, απρόσμενες παραστάσεις στον Αρχαιολογικό Χώρο, μουσική ξενάγηση πάνω σε τουριστικό λεωφορείο, έκθεση φωτογραφίας – ύμνος στην εργατική τάξη, συμμετοχικά εργαστήρια, συναντήσεις και πολλές ακόμη δράσεις και εκδηλώσεις μας περιμένουν αυτό τον μήνα στην Ελευσίνα!

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 139 ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ | ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ- ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ
Με αφετηρία την Ελευσίνα, την πόλη όπου ζει και εργάζεται, ο φωτογράφος Βαγγέλης Γκίνης μελετά τον κόσμο της εργασίας στην Ελλάδα, με επίκεντρο την εργατική τάξη. Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό – ύμνος στην εργατική τάξη της Ελλάδας.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 20 PERFORMING ARTS INITIATOR – ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 – ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΪΟΥ
Μία ρηξικέλευθη σύζευξη επιτελεστικής τέχνης και αρχαιολογίας, υπό την επιμέλεια και σε σκηνοθεσία της Gemma Hansson Carbone, που συνδυάζει την εγγενή αγάπη του ανθρώπου για τα αφηγήματα και το μυστηριακό δέος, που καταλαμβάνει κάθε επισκέπτη ιστορικών μνημείων.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 19 VISUAL ARTS INITIATOR III – ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 – ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΪΟΥ
Μετά από συμμετοχή σε ανοιχτό κάλεσμα, πέντε καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των εικαστικών τεχνών επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στην 3η έκδοση του προγράμματος καλλιτεχνικής φιλοξενίας.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 76 DON’T LOOK BACK | 19 & 22 – 29 ΜΑΪΟΥ
Οι τρεις Αποθήκες του Παλαιού Ελαιουργείου μεταμορφώνονται στο ερειπωμένο Hotel Spectre με τα φαντάσματα των μυθικών εραστών Ορφέα και Ευρυδίκης να «ζωντανεύουν» τις μοιραίες στιγμές του έρωτά τους.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 106 ΧΑΜΟΜΗΛΙ – ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ | ΤΕΤΑΡΤΗ 24 – ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΪΟΥ
Το μουσικό συγκρότημα My Wet Calvin παρουσιάζει μια συναυλία – ξενάγηση με απρόβλεπτες δράσεις στην οροφή ενός ανοιχτού τουριστικού λεωφορείου, που ακολουθεί τη διαδρομή της πομπής των Ελευσίνιων Μυστηρίων. Εκτός από το συγκρότημα, στο λεωφορείο θα βρίσκονται η Αλέξια Σαραντοπούλου, η οποία θα εκτελεί χρέη ξεναγού με τους επιβάτες να γίνονται κοινωνοί μιας ιδιότυπης ξενάγησης.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 182 Η ΕΛΕΥΣΙΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ | ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΪΟΥ
Μια ολοήμερη βιωματική δράση, που περιλαμβάνει περφόρμανς, παιδική παράσταση, παιχνίδια, εργαστήρια, συλλογική κουζίνα, μουσικό γλέντι, συζητήσεις σε καφενείο, καθώς κι ένα ντοκιμαντέρ που παρατηρεί τους ήρωες της εργατικής τάξης να ξετυλίγουν το νήμα της συλλογικής μνήμης. Η δράση θα κορυφωθεί με συναυλία τριών από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της νέας γενιάς, τη Μαρία Παπαγεωργίου, τον Γιάννη Παπαγεωργίου και τον Γιάννη Διονυσίου.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 140 ΤΥΦΛΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ | ΣΑΒΒΑΤΟ 27 – ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΜΑΪΟΥ
Μια παράσταση – περιπατητική ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, σε σκηνοθεσία Παύλου Παυλίδη, που εκκινεί ακριβώς τη στιγμή της δύσης και απευθύνεται σε βλέποντες ή μη θεατές.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 68 ΣΤΑΛΚΕΡ | ΜΑΪΟΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Με μία σειρά εργαστηρίων, που ολοκληρώνονται στις 6 Μαΐου, διαχειριστές πολιτιστικής κληρονομιάς, ξεναγοί, ειδικοί επιστήμονες και καλλιτέχνες, σχεδιάζουν σε συνεργασία με τους κατοίκους της πόλης, διαδραστικούς περιπάτους στον δημόσιο χώρο και παιχνίδια ανακάλυψης και εξερεύνησης της πόλης πάνω στις θεματικές Αρχαιολογία – Ιστορία, Βιομηχανική Αρχαιολογία και Περιβάλλον.

Προηγούμενο άρθροΒολές και αιχμές περιφερειαρχών σε κυβέρνηση και στο « κεντρικό Κράτος για ” Αθηναϊκή πρεσβυωπία”
Επόμενο άρθροXρώματα, μελωδίες και χαμόγελα στη γιορτή των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της Θεσσαλονίκης