Από τα πιο ακριβά έργα στους δήμους και κοστοβόρα στη λειτουργία τους, είναι τα κολυμβητήρια.
Ωστόσο η δυνατότητα χρησιμοποίησης τους , που έχουν οι πολίτες είναι
περιορισμένη.
Κι αυτό διότι , οι δήμοι ( και πολιτική ηγεσία και αντιπολίτευση) ενδίδουν στις πιέσεις που τους ασκούν οι αθλητικοί φορείς ,τρέμοντας το κακώς εννοούμενο πολιτικό κόστος .
Αποτέλεσμα , τη « μερίδα του λέοντος» στις ώρες λειτουργίας και στους « διαδρόμους» να παίρνουν τα σωματεία. Και οι πολίτες που για λόγους υγείας , άσκησης κλπ , θέλουν να κολυμπήσουν να « στριμώχνονται» σε ακατάλληλες ώρες ή σε ελάχιστους από τους διαδρόμους που διαθέτουν .
Εξαίρεση σ΄αυτόν τον « κανόνα» είναι ένας δήμος , ένας δήμαρχος : Ο δήμος Καλλιθέας και ο δήμαρχος του , Κώστας Ασκούνης.
Εξαρχής ο κ. Ασκούνης – το « μακρινό» 2013 όταν κατασκευάστηκε το κολυμβητήριο- δεν υπέκυψε στις πιέσεις που του ασκήθηκαν από Σωματεία και Ομοσπονδία.Ούτε φοβήθηκε να επωμισθεί το οποιοδήποτε « πολιτικό κόστος» για αυτή τη θέση του.
Κατέστησε σαφές και συνεχίζει απαρέγκλιτα να το τηρεί ότι το Κολυμβητήριο είναι για τους πολίτες και όχι για τα σωματεία.
Η αμετακίνητη αυτή θέση του, είχε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα :
Σήμερα , το Κολυμβητήριο της Καλλιθέας , από τα πιο σύγχρονα της χώρας και με 10 διαδρομές , το χρησιμοποιούν τακτικά τουλάχιστον 5000 δημότες του.
Είναι καθημερινά ανοικτό από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και το Σάββατο έως τις δυο το μεσημέρι.
Όταν δε ανέλαβε εκ νέου τα καθήκοντα του δημάρχου , προέβη σε εκτεταμένες επισκευές του, εξαιτίας της κακής κατάστασης που το παρέλαβε από ην προηγούμενη διοίκηση Κάρναβου.
Μάλιστα πρόβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο και σχετικό video καταγγέλλοντας τη διοίκηση Κάρναβου για το πως « κατάφερε» ένα νεόκτιστο κολυμβητήριο ,να το παραδώσει σε λίγα χρόνια σε τέτοια χάλια.

Προηγούμενο άρθροΣυζητείται στη Βουλή η τροπολογία του ΚΚΕ να αποφασίζουν οι δήμοι για διαγραφή ή ρυθμίσεις χρεών
Επόμενο άρθροΣυζήτησαν μείζονα αυτοδιοικητικά θέματα οι δήμαρχοι Ηρακλείου-Τρίπολης