Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα στατιστικά στοιχεία, που αποτυπώνονται για το έτος 2023, αναφορικά με τους αναγνώστες, τα νέα μέλη και τις δράσεις των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων. Τα μηνύματα, που έστειλαν οι Βιβλιοθήκες του Δήμου σε μικρούς και μεγάλους, ήταν πολύ αισιόδοξα, ώστε να μην στερηθούν το διάβασμα και τη χαρά της ανάγνωσης.
Ειδικότερα, εξελίσσοντας και ανανεώνοντας διαρκώς τις υπηρεσίες τους προς το κοινό, οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες των Χανίων κατόρθωσαν να προσελκύσουν 1.813 νέα μέλη, ενώ το σύνολο των χρηστών – αναγνωστών, που τις χρησιμοποίησε, προσέγγισε τον εντυπωσιακό αριθμό των 36.462 ατόμων.
Συνολικά, δανείστηκαν 44.552 βιβλία, 99 περιοδικά, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό (cds-dvds). Αποκτήθηκαν 2.309 νέοι τόμοι, ενώ ο συνολικός αριθμός συλλογής βιβλίων ανέρχεται στους 174.220 τόμους.
Ο αριθμός επισκέψεων σχολείων και άλλων δράσεων για παιδιά ήταν συνολικά: 125 επισκέψεις σχολείων και 187 δράσεις φιλαναγνωσίας, που έφεραν 3.691 παιδιά στον χώρο των Βιβλιοθηκών.
Ο αναλυτικός απολογισμός των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων για το 2023 είναι διαθέσιμος στον επίσημο ιστότοπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων https://librarychania.gr/ , στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://tinyurl.com/mvs3fa37 .

Προηγούμενο άρθροΑηδόνης και Κιούσης έθεσαν στην Καβαλλάρη όλα τα μεγάλα θέματα της Παλλήνης και Κρωπίας
Επόμενο άρθροΣυγκεκριμένα έργα ζήτησε από την κυβέρνηση ο δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου