Πολιτική απόφαση χαρακτήρισε την επιλογή που θα κατασκευαστεί ΜΕΤΡΟ ,ο δήμαρχος Χρ. Βρεττάκος στη συζήτηση που διεξήχθη στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από το 2003 όταν ξεκίνησαν οι πρώτες μελέτες για την κατασκευή του ΜΕΤΡΟ μέχρι και σήμερα, οι εκάστοτε κυβερνήσεις αρνούνται συνειδητά να κάνουν το μετρό στην πόλη μας.
Ο Χρήστος Βρεττάκος, τόνισε ότι τώρα που σχεδιάζεται η επόμενη φάση του ΜΕΤΡΟ, πέρα των πρωτοβουλιών που θα λάβει η δημοτική αρχή είναι πολύ σημαντικό το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να διεκδικήσει ομόφωνα σαφείς πολιτικές δεσμεύσεις από τα κόμματα εξουσίας ενόψει και των επερχόμενων εκλογών, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα μελέτης για την κατασκευή του μετρό και στην πόλη μας.
Τέλος, σχετικά με τη συζήτηση για την ύπαρξη Τραμ στην πόλη, ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ξεκαθάρισε ότι αυτή είναι μια άλλη συζήτηση που δεν μπαίνει αντιπαραθετικά με την κατασκευή γραμμής μετρό στο Κερατσίνι.
Παράλληλα υπενθύμισε ότι από το 2016, η δημοτική αρχή έχει υποβάλλει “δύο προτάσεις στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ με σκοπό την κατασκευή Τραμ στην πόλη, με συγκεκριμένη διαδρομή για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, αλλά με προϋπόθεση και χρονικό ορίζοντα την κατασκευή του μετρό στην περιοχή μας”.

Προηγούμενο άρθροΜαζεύει τα ” σαραβαλάκια” ο δήμος Πειραιά
Επόμενο άρθροΔ. Μαραβέλας:Η ολοκληρωμένη υποστήριξη των Δήμων & ο θεσμικός ρόλος της ΕΕΤΑΑ