Ακόμη και τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου αρνείται η Διοίκηση Χουρσαλά – μέσω της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου , Μερόπης Κατσάνου-να δώσει στις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον Κορυδαλλό .
Μ΄ ανακοίνωση του , ο επικεφαλής της παράταξης « Μαζί για τον Κορυδαλλό» , στηλίτευσε αυτή την τόσο βαθιά αντιδημοκρατική πρακτική τους.
Παράλληλα για το θέμα αυτό έχει εγκαλέσει και γραπτώς- με δυο επιστολές του από τις 8 Οκτωβρίου- την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για την αντιδημοκρατική αυτή πρακτική τους.
Στη σχετική ανακοίνωση, που υπογράφεται από τη Γενική Γραμματέα της παράταξης , Σούλα Δημητρίου , καταγγέλλονται τα εξής :
« Δεν δίνονται στη δημοσιότητα οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων σε αντίθεση με τους περισσότερους Δήμους και παρά το γεγονός ότι ο Δήμος μας έχει κάνει απευθείας αναθέσεις ύψους 16.000 ευρώ για την αγορά και υποστήριξη σχετικών συστημάτων.
1. Προέκυψαν τεράστια τεχνικά προβλήματα στις τελευταίες εξ αποστάσεως συνεδριάσεις καθιστώντας αδύνατο να πάρουν τον λόγο δημοτικοί σύμβουλοι ή ακόμα και να κρατηθούν πρακτικά.
2. Δεν αποδίδονται στην παράταξη του «μαζί» οι ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων των Δ.Σ., παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματά μας.
3. Ουσιαστικά οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θέτοντας σοβαρά θέματα διαφάνειας.
4. Ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου είναι παρωχημένος και χρειάζεται επικαιροποίηση.
Όλα τα παραπάνω το «μαζί» τα θεωρεί ιδιαίτερα σοβαρά για την δημοκρατικότητα και την διαφάνεια στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και έχει καταθέσει προτάσεις θέτοντας την εμπειρία του στην διάθεση του Δήμου».

Προηγούμενο άρθροΕυρεία σύσκεψη με Αρναουτάκη για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Ηρακλείου
Επόμενο άρθρο