Παράλογη και εξωφρενική χαρακτηρίζει την απόφαση που προσυπέγραψε ο δήμαρχος Θερμαικού με την απαγορεύει τις κηδείες κατά τις ημέρες των επίσημων αργιών, ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης. Ακόμη επισημαίνει ότι στα οκτώ δημοτικά κοιμητήρια του δήμου ,οι ταφές-εκταφές έχουν ανατεθεί σε ιδιώτες.
Όπως καταγγέλλει σ΄ανακοίνωση της , αποφάσισε, “να μην γίνουν κηδείες στα 8 ∆ημοτικά Κοιμητήρια του ∆ήμου Θερμαϊκού, την Πρωτομαγιά, του Αγίου Πνεύματος, το Δεκαπενταύγουστο, στην επέτειο του «ΟΧΙ» και τα Χριστούγεννα!
Χωρίς να δώσει καμιά λογική εξήγηση. Και χωρίς να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ή να φέρει την πρόταση του προς συζήτηση στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ή στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου.
Κατά παράβαση του Κανονισμού Λειτουργίας των ∆ημοτικών Κοιμητηρίων, που φυσικά δεν προβλέπει και ποτέ έως σήμερα δεν προέβλεπε κάτι τέτοιο.
Αυτός όμως, ως άλλος καθεστωτικός άρχοντας αποφάσισε και διέταξε.
Χωρίς κανένα σεβασμό προς την ανθρώπινη ύπαρξη.
Υποχρεώνοντας τις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους ανθρώπους σε περιττά έξοδα συντήρησης των νεκρών τους, καθώς και σε παράταση του πόνου και της θλίψης τους.
Γιατί όμως το κάνει αυτό, ενώ ο Δήμος έχει αναθέσει τις ταφές και τις εκταφές σε ιδιωτικό συνεργείο;
Και γιατί μόνο για το 2023 και τις υπόλοιπες αργίες του χρόνου;
Και γιατί τώρα, λίγο πριν τις εκλογές;
Διαπιστώνοντας μάλλον ότι χάνει, προσπαθεί να «ευχαριστήσει» κάποιους από τους υποστηρικτές που του έχουν απομείνει, για να εξασφαλίσει λίγα παραπάνω ψηφαλάκια…
Ό, τι κι αν κάνει όμως, το ποτάμι δεν γυρίζει. Το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται ανεπανόρθωτα στην τοπική κοινωνία”.

Προηγούμενο άρθροΑναπλάσσονται 130 στρ στην Άνω Τούμπα
Επόμενο άρθροΔεν τραβά το δεξιό “πουλέν” από την παράταξη Ιωακειμίδη