Εκδήλωση πραγματοποίησε, στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη συνδιοργάνωση της Women Act, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, με κύριο στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών, μετά από πρωτοβουλία και πρόσκληση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου.
Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων & Οικογενειακής Πολιτικής, Γιάννα Χορμόβα και ομιλήτριες η Αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος & Διδάσκουσα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ζέφη Δημαδάμα και η ειδική σύμβουλοςτης Προέδρου της Δημοκρατίας, Μαρίλη Μέξη. Την συζήτηση συντόνισε η πρόεδρος και συνιδρύτρια της Women Act, Μαίη Ζαννή.
Με κεντρική θεματική “στερεότυπα, γυναίκες και δημόσια σφαίρα”, γυναίκες επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες, καλές πρακτικές, να δικτυωθούν και να συζητήσουν για την γυναικεία παρουσία στην Ρόδο. Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, η Women Act εγκαινίασε στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, το Hub της οργάνωσης στη Ρόδο.
Από την πλευρά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, χαιρετισμό απεύθυνε, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Χαρούλα Γιασιράνη.
«Με 3,3 εκ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκούς πόρους, τα τρία Συμβουλευτικά Κέντρα σε Ρόδο, Κω και Σύρο καθώς επίσης και τον Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας στη Ρόδο, καλύπτοντας το σύνολο των λειτουργικών τους δαπανών», εξήγησε η κ. Γιασιράνη, η οποία, πριν την εκδήλωση, ξενάγησε την Γ.Γ. Ισότητας Φύλων και Οικογενειακής Πολιτικής, κ. Γιάννα Χορμόβα, στον ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας στη Ρόδο.
Αναφέρθηκε επίσης και στη σύσταση δικτύου κατά της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τη συμμετοχή σε αυτό και των αστυνομικών και δικαστικών αρχών, που συνιστά πρωτοποριακή πρακτική. «Εκατοντάδες γυναίκες κάθε χρόνο δέχονται την συμβουλευτική και την υποστήριξη τόσο των Συμβουλευτικών Κέντρων αλλά και το ασφαλές περιβάλλον του Ξενώνα», κατέληξε η κ. Γιασιράνη .
Την εκδήλωση, που φιλοξένησε το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, τίμησε με την παρουσία του και ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας.
Την επόμενη μέρα , η Women Act διοργάνωσε μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Ακαδημία Ηγεσίας για γυναίκες επαγγελματίες της περιοχής, με στόχο την ενδυνάμωσή τους σε δεξιότητες ηγεσίας.

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη εικαστική έκθεση στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
Επόμενο άρθροΜεγάλη διανομή προιόντων από το δήμο Βόλου