paranomes diaf pinakides    Μετά από το πρωτοφανές «αίτημα» να μην εφαρμόζεται πλήρως ο νόμος από τη Δημοτική Αστυνομία στις περιπτώσεις μετατροπής δρόμων σε παράνομα υπαίθρια « γκαράζ» γύρω από νυχτομάγαζα και συγκεκριμένα να μην αφαιρούνται οι πινακίδες , η παράταξη Κακλαμάνη ,κατέθεσε άλλη μια « αντίστοιχη» πρόταση  στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.
Κάλεσε τη Δημοτική Αρχή Καμίνη , να μην εφαρμόσει ούτε το νόμο που προβλέπει την αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από τις προσόψεις γραφείων , επιχειρήσεων , καταστημάτων αλλά και πεζοδρόμια.
Για επίθεση(!) στον εμπορικό κόσμο της πόλης κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή Καμίνη, το στέλεχος και Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας ,Γιώργος Δημόπουλος. Ο κ. Δημόπουλος κατήγγειλε « εφόδους» της δημοτικής αστυνομίας σε καταστήματα για  παράνομες πινακίδες , παρόλο που όπως υποστήριξε, κάποιες πινακίδες υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς… να ενοχλούν κανέναν.     «Νομίζω ότι ιδιαίτερα αυτή την εποχή, είναι τελείως αψυχολόγητη αυτή η ενέργεια. Δεν νομίζω ότι συμβάλει ούτε στην καλαισθησία της πόλης, ούτε στην εύρυθμη λειτουργία της» ανέφερε κλείνοντας. Απαντώντας ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αναγνωστόπουλος υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμιά βεβαίωση παράβασης, αλλά απλώς έγινε μια ενημέρωση των επαγγελματιών για το τι πρέπει να κάνουν. «Προφανώς έχουν ένα περιθώριο και αναγνωρίζουμε τη δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Κάθετος στο θέμα της απομάκρυνσης των παράνομων πινακίδων δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Βαρελάς, σημειώνοντας ότι η τοποθέτηση πινακίδων σε κοινόχρηστους χώρους και πεζοδρόμια δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της πόλης. Τέλος, η Αντιδήμαρχος Σουλτάνα Σπυροπούλου αναφέρθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα απομάκρυνσης και ορθής τοποθέτησης των διαφημιστικών πινακίδων που έχει ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή από την Πατησίων.

Προηγούμενο άρθροΛιονή Μαρία – Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης
Επόμενο άρθρο«Σύνηθες φαινόμενο»