Προ των θυρών είναι πλέον οι κατασχέσεις στο Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας από προμηθευτές του εξαιτίας του υπέρογκου χρέους του , το οποίο ανέρχεται σε 18 εκατομμύρια ευρώ. Η νέα Δημοτική Αρχή κατηγορεί τον προηγούμενο Δήμαρχο , Φώτη Μαγουλά , ότι άφησε « καμένη γή»στα οικονομικά και το κυριότερο ότι της είχε αποκρύψει την πραγματική κατάσταση την οποία διαπιστώνει από τους …δικαστικούς επιμελητές που καταφθάνουν για κατασχέσεις .
Σύμφωνα με την τωρινή Δημοτική Αρχή , « οι αρνητικές εκπλήξεις της διοίκησης του κ. Μαγουλά συνεχίζονται, ακόμη και 18 μήνες μετά την αποχώρησή της! Τις τελευταίες εβδομάδες, ενημερωθήκαμε για άμεσα απαιτητές οφειλές (με απειλή κατάσχεσης ή παρακράτησης) της διοίκησης του κ. Μαγουλά, συνολικού ύψους 1.290.000 Ευρώ». Όπως αναφέρει « υπήρχε οφειλή προς την εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων «Lobbe Tzilalis ABEE», από σύμβαση αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων, που ήταν σε ισχύ, από τον Νοέμβριο του 2008 έως και τον Ιούνιο του 2009. Η οφειλή είναι της τάξης των εξακοσίων ενενήντα χιλιάδων (690.000) Ευρώ και είναι σήμερα απαιτητή από την Τράπεζα Eurobank, η οποία και μπορεί να προβεί, στην άμεση κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Μαρκοπούλου!». Η Δημοτική Αρχή καταγγέλλει την προκάτοχή της ότι όχι μόνο δεν φρόντισε να την ενημερώσει για την οφειλή , « αλλά επιβεβαίωσε, με επιστολή υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον τέως δήμαρχο κ. Φώτη Μαγουλά και ημερομηνία, 8 Δεκεμβρίου του 2010, είκοσι (20) ημέρες δηλαδή πριν από την αποχώρησή της, ότι όλα τα τιμολόγια της συγκεκριμένης περιόδου, παραμένουν για χρόνια ανεξόφλητα από αυτήν και ότι η εξόφληση της οφειλής, θα ξεκινήσει ….με τον προϋπολογισμό του 2011».
Επίσης, ο Δήμος Μαρκοπούλου, λόγω μιας άλλης οφειλής της περιόδου 2007-2010, ύψους εξακοσίων και πλέον χιλιάδων (600.000) Ευρώ, προς τον Ειδικό Διαβαθμιστικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.), για απόρριψη απορριμμάτων στον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, χάνει επιχορηγήσεις, που παρακρατούνται πλέον απευθείας από την Κεντρική Διοίκηση και δεν αποδίδονται στον Δήμο μας.
Ακόμη επισημαίνει ότι « εάν πραγματικά αναλογιστούμε τα χρήματα που σπαταλήθηκαν, για την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων, σε συμβάσεις με ιδιώτες, όλα τα προηγούμενα χρόνια (1.200.000 Ευρώ μόνο για το 2010, δαπάνησε η διοίκηση του κ. Μαγουλά) και μάλιστα με αμφίβολο αποτέλεσμα, τότε δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, το πώς έφτασε ο Δήμος Μαρκοπούλου να έχει καθαρό χρέος 18.000.000 Ευρώ! «
Υπογραμμίζει δε ότι σήμερα « χωρίς καμία σύμβαση με ιδιώτη, έχουμε καταφέρει (φυσικά με πολλά προβλήματα και λειτουργώντας πέραν των ορίων διοικητικής και ανθρώπινης αντοχής) και να διατηρήσουμε τον Δήμο Μαρκοπούλου σε ικανοποιητικά επίπεδα καθαριότητας (όχι πάντοτε στο βαθμό που επιθυμούμε) και να αποφύγουμε περιττά έξοδα, εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ»!





