Σε μια εποχή που τα κολυμβητήρια σταματούν τη λειτουργία τους το ένα μετά το άλλο, το γεγονός ότι το δημοτικό κολυμβητήριο Μεταμόρφωσης εξακολουθεί να λειτουργεί το έχει καταστήσει περιζήτητο μεταξύ των συλλόγων.

Αυτό τουλάχιστον φάνηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου δύο σύλλογοι «κονταροχτυπήθηκαν» για τις διαδρομές της πισίνας του δημοτικού κολυμβητηρίου.

                 « Δεν είστε τα αφεντικά»

           Ξεκάθαρος ήταν πάντως ο Δήμαρχος Μιλτιάδης Καρπέτας στην τοποθέτηση του, επισημαίνοντας ότι τα σωματεία που φιλοξενούνται στο κολυμβητήριο πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι εκείνα τα αφεντικά στο χώρο.

«Το κολυμβητήριο ανήκει στο Δήμο. Φιλοξενείστε και φιλοξενείστε με ευεργετικότατους όρους. Και λες και δεν έχουμε και άλλα θέματα να ασχοληθούμε, πρέπει να ασχολούμαστε διαρκώς και με τους καβγάδες των δύο σωματείων» τόνισε.

Ωστόσο αναγνώρισε το γεγονός ότι τα σωματεία δίνουν ζωντάνια στο κολυμβητήριο. «Αλλά από εκεί και πέρα αν αφήσω αυτό στην άκρη, όλα τα άλλα είναι αρνητικά και ετεροβαρή σε βάρος του Δήμου» σημείωσε και κάλεσε τα σωματεία να σέβονται τους όρους που βάζει ο Δήμος.

350.000 ευρώ το χρόνο

Γρήγορα η συζήτηση έφτασε, όπως ήταν αναμενόμενο και στο κόστος λειτουργίας του κολυμβητήριου για το Δήμο, με το Δήμαρχο να τονίζει ότι δεν είναι δυνατόν να δαπανώνται τουλάχιστον 350.000 ευρώ το χρόνο και να επωφελούνται τα σωματεία, τα οποία μάλιστα έχουν και συνεχείς ενοχλήσεις μεταξύ τους.

«Αυτά θα τελειώσουν και θα τελειώσουν είτε το θέλετε, είτε δεν το θέλετε, είτε το κατανοείτε, είτε δεν το κατανοείτε» σημείωσε και υπογράμμισε ότι έχει δώσει σαφή εντολή να μην χρησιμοποιεί κανείς το κολυμβητήριο αν δεν πληρώσει το συμβολικό τίμημα που ισχύει μέχρι στιγμής για τις διαδρομές.

                                                          Εκμίσθωση με όρους

Πρόσθεσε δε ότι ο εξορθολογισμός του κόστους λειτουργίας του κολυμβητηρίου επιβάλλεται από τις σημερινές συνθήκες. «Ό,τι μπορούσε να γίνεται τα χρόνια που πέρασαν, δεν μπορεί να γίνεται πλέον. Είναι ξεκάθαρο και σαφές» τόνισε και σημείωσε ότι υπάρχουν δύο επιλογές:

Η μία είναι, όπως είπε, η εκμίσθωση του κολυμβητηρίου. Η άλλη, συνέχισε, βρίσκεται στην κατεύθυνση που ακολουθεί αυτή τη στιγμή η διοίκηση του Δήμου, στην προσπάθεια δηλαδή μείωσης του κόστους, με στόχο να φτάσει ακόμα και στο μισό.

Αναφερόμενος τέλος στο ενδεχόμενο της εκμίσθωσης, ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι η Δημοτική Αρχή αφήνει ανοιχτό το ζήτημα μόνο μιας εκμίσθωσης, η οποία θα διασφάλιζε ρητά, κατηγορηματικά και ξεκάθαρα, όχι το υπάρχον κοινωνικό κεκτημένο, αλλά κάτι πολύ περισσότερο.

                             Νάνος

Την ανάγκη οι αθλητικοί χώροι να παραμένουν ανοιχτοί ειδικά στη σημερινή περίοδο κρίσης, επισήμανε από την πλευρά του ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Σάββας Νάνος, προτείνοντας να εξεταστούν τρόποι που θα βοηθήσουν στη μείωση του κόστους.

Παρατήρησε επίσης ότι τα σωματεία έχουν στηρίξει σε αρκετές περιπτώσεις τη λειτουργία του κολυμβητηρίου, ενώ σημείωσε ότι όταν γίνει η συνολική συζήτηση για το κολυμβητήριο, θα πρέπει όλες οι απόψεις να είναι τεκμηριωμένες οικονομικά, λαμβάνοντας υπόψη παράλληλα και την κοινωνική διάσταση.

                                      Σαραούδας

«Να δηλώσουμε ότι το κολυμβητήριο είναι του Δήμου Μεταμόρφωσης και να αναγκάσουμε τους συλλόγους να έχουν τη δυνατόν καλύτερη συμπεριφορά μεταξύ τους και να μας βοηθήσουν οικονομικά όσο καλύτερα μπορούν» ήταν η σκέψη που διατύπωσε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Στράτος Σαραούδας.

Παπαδόπουλος

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Φώτης Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι το κολυμβητήριο είναι ένα θέμα που αφορά ολόκληρη την πόλη και σημείωσε ότι το στίγμα που έδωσε ο Δήμαρχος με την τοποθέτηση του είναι ότι το κολυμβητήριο τελειώνει με τη μέχρι τώρα λειτουργία του και επανεξετάζονται τα πάντα από μηδενικής βάσης.

«Αυτά που ήξεραν οι χρήστες – όχι οι δημότες, αλλά οι σύλλογοι- τα ξεχνούν. Και δεν μπορούν να κινδυνολογούν, ούτε να απειλούν, ούτε να αθετούν αυτά που συμφωνούν, με πρωτοβουλία του τμήματος αθλητισμού του Δήμου» ξεκαθάρισε και δήλωσε ότι χαίρεται για τη σημερινή τοποθέτηση του Δημάρχου.

Προηγούμενο άρθροΝα αναλάβει η Αυτοδιοίκηση το πάρκο «Αντ. Τρίτσης» , ζητεί ο Ζενέτος
Επόμενο άρθροΣυνεχίζει ο Δήμος Πετρούπολης την στήριξη των κατοίκων που έχουν ανάγκη.