sofianos2

Την «στήριξη» από το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, της πολιτικής υποχρηματοδότησης των δήμων, που υλοποιεί η κυβέρνηση, κατήγγειλε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Σοφιανός.

Σύμφωνα με τον κ. Σοφιανό, έχει ξεκινήσει καβγάς για το πώς θα μοιραστούν στους δήμους οι πετσοκομμένοι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Οι κυρίαρχες δυνάμεις στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης έχετε αποδεχτεί μείωση των πόρων σε ποσοστό 60% και τώρα διαγκωνίζεστε πώς θα διανεμηθούν τα υπόλοιπα. Ταυτόχρονα δημοσιεύματα μιλούν για απολύσεις στους δήμους, στοχοποιούν δημοτικές υπηρεσίες («Βοήθεια στο σπίτι», Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης).

Τα δημοσιεύματα αυτά για δήθεν υπεράριθμους υπαλλήλους, για αξιολόγηση, διαθεσιμότητα και απολύσεις, η νέα απογραφή των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση όπως τη δρομολογεί η κυβέρνηση, με ό,τι συνεπάγεται, συνδυάζονται και με τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο ίδιος ο δήμαρχος ότι παρέλαβε 12.000 εργαζόμενους στο δήμο και στη λήξη της θητείας του θα έχουν μείνει 8.000.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΔ. Κατσούλης , τ.Δήμαρχος :ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Επόμενο άρθροΑσφαλτοστρώσεις στο Δήμο Τρίπολης