Ειλημμένη είναι η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διοικητικά μέτρα σε βάρος όσων εργαζομένων από τα Νομικά Πρόσωπα και τις Ανώνυμες Εταιρίες των Δήμων , δεν απογραφούν .
Η σχετική προθεσμία λήγει στο τέλος του μηνός και ως πρώτο βήμα , θα είναι η διακοπή της μισθοδοσίας τους , από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών .
Σχετικές δηλώσεις έκανε το πρωί μιλώντας στο MEGA, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών , Λεωνίδας Γρηγοράκος .
Ο κ. Γρηγοράκος , ήταν κατηγορηματικός , λέγοντας ότι αμετακίνητος ως προς την ολοκλήρωση της απογραφής και την ύπάτξη συνεπειών σε όποιους αρνηθούν , είναι και ο υπουργός Εσωτερικών , κ. Μιχελάκης .
Από τους 12.515 εργαζομένους σ΄αυτές τις υπηρεσίες των Δήμων , έχουν απογραφεί σύμφωνα με τον κ, Γρηγοράκο , λιγότεροι από τους μισούς , μέχρι τώρα . Περίπου 5.600.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επέρριψε ευθύνες στους Δημάρχους , που αρνούνται να αποστείλουν τα απογραφικά που τους έχουν ζητηθεί καθιστώντας τους υπέυθυνους για τις συνέπειες που θα υπάρχουν σε βάρος των εργαζομένων εξαιτίας αυτής της στάσης τους.
Απέδωσε δε την στάση αυτή των Δημάρχων και σε πιαθνές καταστάσεις κακοδιόίκησης και κακοδιαχείρισης που επικρατούν σ΄αυτά τα ΝΠΙΔ και τις ΑΕ.




