Η Ναυτιλία και τον Τουρισμό , αποτελούν τις θεμελειώδεις βάσεις ανάπτυξης του Πειραιά.
Σε ομιλία του , ο Δήμαρχος Πειραιά ,Γιάννης Μώραλης, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, υπογράμμισε ότι « είναι ευτύχημα για τον Πειραιά η ύπαρξη της κρουαζιέρας. Ένα ευτύχημα το οποίο δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να αναδειχθεί».
Όπως είπε , « στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής είναι διπλός: Από τη μια πλευρά να δημιουργήσουμε ιδανικές συνθήκες στην πόλη, να υποδεχόμαστε οργανωμένα και σωστά τους τουρίστες της κρουαζιέρας και όχι μόνο και από την άλλη να χαράξουμε μια κοινή στρατηγική με το Υπουργείο, την Περιφέρεια, τον Ο.Λ.Π. και όλους τους φορείς έτσι ώστε να μπορέσει να ωφεληθεί ο Πειραιάς από την έλευση των εκατομμυρίων επιβατών της κρουαζιέρας, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα».
Και πρόσθεσε ότι θεωρεί , « η ανάπτυξη της πόλης μπορεί να στηριχθεί σε δύο τομείς: στη Ναυτιλία και στον Τουρισμό. Δυο συνυφασμένοι τομείς στους οποίους είχαμε αναφερθεί αναλυτικά στο πρόγραμμά μας».





