Να επεκταθεί άμεσα τουλάχιστον σ΄όλους τους δήμους πρωτεύουσες των νομών της χώρας , η νέα υπηρεσία «Προσωπικός Βοηθός για ΑΜΕΑ» , που θεσπίστηκε με το νόμο 4837/2021, ζητά η παράταξη «Ηράκλειο για Όλους».
Σ΄ επιστολή της , προς το Δημοτικό Συμβούλιο την οποία υπογράφουν ο επικεφαλής και οι δημοτικοί της σύμβουλοι (Σισαμάκης Γιώργος, Κώνστας Χρήστος , Περισινάκης Αντώνης, Συγγελάκη Δεσποινα), ζήτησε να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναφέρουν συγκεκριμένα στην επιστολή του : «Με το νόμο 4837/2021 θεσπίστηκε η υπηρεσία «Προσωπικός βοηθός για ΑΜΕΑ» που προβλέπεται στο άρθρο 19 της σύμβασης των Ηνωμένων εθνών για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ.
Σίγουρα είναι μια πρωτοβουλία που μας βρίσκει σύμφωνους και που κινείται στην σωστή κατεύθυνση επί της αρχής αφού ικανοποιεί ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα της Ε.Σ.Α.Μ.Ε.Α. και του αναπηρικού κινήματος.
Δεν χωράει αμφιβολία πως πρόκειται για μια παροχή, που σε συνδυασμό με την καθολική προσβασιμότητα στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας, μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου της ανεξάρτητης διαβίωσης και της ισότιμης παρουσία των ΑΜΕΑ στην κοινωνία, στοχεύσεις που προωθούνται μέσα από το εθνικό σχέδιο δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία που έχει αρχίσει να υλοποιείται.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ 28458/2022 η πιλοτική εφαρμογή της εν λόγω παροχής προβλέπεται αποκλειστικά και μόνο για την περιφέρεια Αττικής. Ενέργεια που ενισχύει δυστυχώς τους ήδη εμπεδωμένους όρους στην συνείδηση των ΑΜΕΑ αυτούς της διάκρισης, του αποκλεισμού και της αδικίας!
Θεωρούμε λοιπόν ότι θα έπρεπε να παρέχεται το δικαίωμα παροχής βοήθειας και στα ΑΜΕΑ – κατοίκους του Δήμου της πρωτεύουσας κάθε περιφέρειας ή και κάθε νομού της επικράτειας. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίζεται αποτελεσματικότερα και ισόρροπα η κοινωνική συνοχή, ευημερία και ανάπτυξη στη χώρα μας καθώς επίσης η συμπερίληψη που αναφέρεστε στο νόμο να έχει πραγματική ουσία.
Καλούμε την κυβέρνηση, να λάβει σοβαρά υπόψιν τις παρατηρήσεις μας και έστω και την τελευταία στιγμή, πριν τη δημοσίευση της προκήρυξης, η παραπάνω αδικία θα αποκατασταθεί».