Αρχική Δραστηριότητες Παρατάξεων Ζητούν μέτρα προστασίας από τον κορωνοιό για τους εργαζομένους στο Δημοτικό Βρεφοκομείο...

Ζητούν μέτρα προστασίας από τον κορωνοιό για τους εργαζομένους στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών

Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών (ΔΒΑ) , λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 εργαζόμενου απολύμανση στο κτίριο της Διοίκησης στα Σεπόλια, ζητά η παράταξη « Λαική Συσπείρωση»
Μ’ ανακοίνωση της , η δημοτική παράταξη καλεί την ηγεσία του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, ν΄απαντήσει :
– Τι μέτρα πήρε η Υπηρεσία για την αποφυγή της διασποράς μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος;
– Έχουν ενημερωθεί και έχουν δοθεί οι απαραίτητες κατευθύνσεις με κεντρική ευθύνη ώστε άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι στον χώρο να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊούς;
– Έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών του συγκεκριμένου κρούσματος;
Η « Λαική Συσπείρωση» τονίζει ότι « για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι χώροι δουλειάς γίνονται εστίες υπερμετάδοσης του ιού καθώς δεν παίρνεται κανένα πρακτικό μέτρο για την ασφάλεια των εργαζομένων και κατ’ επέκταση της κοινωνίας.
Για ακόμα μια φορά με αποδεικνύεται ότι η περιβόητη ατομική ευθύνη είναι πρακτικά το μέτρο που το κράτος επικαλείται κάθε φορά».
Και απαιτεί από τη διοίκηση του ΔΒΑ:
• Tην διενέργεια τεστ άμεσα, δωρεάν σε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους του ΔΒΑ με ευθύνη της Διοίκησης και του Δήμου καθώς και την ιχνηλάτηση των επαφών τους.
• Να πραγματοποιούνται τακτικά επαναλαμβανόμενα test σε προσωπικό, παιδιά και γονείς στους Παιδικούς Σταθμούς όταν ανοίξουν, χωρίς επιβάρυνση!
• Προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή δουλειά ώστε να διασφαλίζονται οι απαιτούμενοι όροι υγιεινής και ασφάλειας!
• Χορήγηση με επάρκεια όλων των απαιτούμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας, για τους εργαζόμενους στις δομές του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας

Exit mobile version