Το Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ ) αποφάσισε ομόφωνα την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την ανάδειξη και αξιοποίηση του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης (Σέιχ Σου) και του δάσους Χορτιάτη με στόχο τη λειτουργική του διασύνδεση με τις αστικές περιοχές.
Το Μνημόνιο υπογράφουν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το υπουργείο Εσωτερικών Τομέας Μακεδονίας – Θράκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, η Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης Α.Ε – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ΑΠΘ και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής .
Αντικείμενο της συνεργασίας αυτής είναι η εκπόνηση ενός Κατευθυντηρίου Σχεδίου (Master Plan) με σκοπό την ωρίμανση των δράσεων για τη λειτουργική διασύνδεση του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου με την πόλη της Θεσσαλονίκης με έμφαση στο παραλιακό της μέτωπο. Η προτεινόμενη διασύνδεση μπορεί να επιτευχθεί μέσω του αισθητικού και λειτουργικού ανασχεδιασμού των υποδομών αναψυχής των περιοχών με τρόπο που να παρακινεί τους πολίτες να δραστηριοποιούνται επί του λεγάμενου «πράσινου διαδρόμου» ο οποίος θα ξεκινάει από το Σέιχ Σου και θα καταλήγει στην παραλία.
Οι δράσεις αυτές θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών, στην ανάπτυξη της τουριστικής προστιθέμενης αξίας της περιοχής στον άξονα του εναλλακτικού και δωδεκάμηνου τουρισμού, στην προστασία και προβολή του πρασίνου και στην υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής με καλές πρακτικές.
Ακόμη, το Δ.Σ της ΠΕΔΚ συζήτησε το θέμα της παροχής σχολικών γευμάτων στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας, υποστηρίζοντας το αίτημα των δήμων Νεάπολης – Συκεών και Ωραιοκάστρου να αρχίσει άμεσα η υλοποίηση του προγράμματος στα σχολεία των δυο περιοχών, τα οποία αποκλείστηκαν.

Προηγούμενο άρθροΝίκος Σερετάκης *:Ζητούμενο η συστράτευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή όχι η αναζήτηση διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής
Επόμενο άρθροΣτην Κόρινθο ο μεγαλύτερος Διαστημικός Κόμβος στη Νοτιανατολική Ευρώπη