Να σταματήσει τις δικαιολογίες , αναλάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να ενημερώσει υπεύθυνα και άμεσα τους πολίτες της Καλλιθέας , για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού , καλεί τη διοίκηση Κάρναβου , ο πρώην δήμαρχος και νυν επικεφαλής της παράταξης «Προοπτική Ζωής» , Κώστας Ασκούνης.
Σ΄ ανακοίνωση του , ο κ. Ασκούνης , τονίζει ότι ανησυχία έχει προκαλέσει στους πολίτες της Καλλιθέας , « ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού σε Εκπαιδευτικούς και για πρώτη φορά σε ΠΑΙΔΙΑ – ΜΑΘΗΤΕΣ σε Σχολεία της πόλης μας».
Και αναφέρει ότι ήδη έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους:
• Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας
• Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας (Κ.Ε.Α.Τ.)
• Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο (πάνω από 30 κρούσματα)
• Τρία Νηπιαγωγεία
• 8 Τμήματα Δημοτικών Σχολείων
Ο πρώην δήμαρχος υπογραμμίζει ότι « αυτή τη δύσκολη στιγμή δεν είναι η ώρα της κατανομής ευθυνών» σημειώνοντας τη διάθεση του ιδίου και της παράταξης του να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης.
«Είμαστε εδώ για να συμβάλουμε θετικά και να επαναφέρουμε το σύνολο των προτάσεών μας που έχουμε καταθέσει στο Δημοτικό συμβούλιο από την αρχή της πανδημίας» τονίζει και προσθέτει:
«Στόχος μας είναι να περιφρουρήσουμε τη διασπορά στις ευαίσθητες δομές που υπάρχουν στην Καλλιθέα και στην Κοινότητα. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να συμβάλει αποφασιστικά στις προσπάθειες που καταβάλει ο Ε.Ο.Δ.Υ.
Για το λόγο αυτό προτείνουμε την χρηματοδότηση ενός έκτακτου προγράμματος προληπτικού ελέγχου με μοριακά TEST και ιχνηλάτηση κρουσμάτων εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους, από πόρους του Δήμου.
Είναι προφανές ότι οι 5.000€ που έχει εγγράψει ο Δήμαρχος στον προϋπολογισμό είναι αστείο ποσό και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες πρόληψης και προστασίας των πολιτών της Καλλιθέας.
Χρειάζεται σχέδιο, έστω και την τελευταία στιγμή, για την αντιμετώπιση της πανδημίας».