Ένα από τα πιο αξιόλογα στελέχη της νέας γενιάς του ΠΑΣΟΚ και με περγαμηνές από την επιτυχή θητεία
του ,σε σημαντικούς δημόσιους οργανισμούς , θα είναι μαθαίνουμε υποψήφιος βουλευτής , στη Δυτική Αθήνα.
Πρόκειται για τον πολιτικό μηχανικό με πλούσια και επαγγελματική δράση ,Ηρακλή Δρούλια .
Ο οποίος , αντίθετα με τη συντριπτική πλειοψηφία των νυν βουλευτών της περιφέρειας αυτής όλων των κομμάτων και άλλων που φέρονται ως υποψήφιοι, δεν είναι « αλεξιπτωτιστής» αλλά γεννήθηκε , μεγάλωσε , ζει εκεί και έχει δώσει αγώνες για τη Δυτική Αθήνα από τα νεανικά του χρόνια. Το δε 2014 , ήταν υποψήφιος δήμαρχος Χαιδαρίου
Από τους στενότερους συνεργάτες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ , Νίκου Ανδρουλάκη , ο κ. Δρούλιας , μεταξύ άλλων συνέβαλε καθοριστικά από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), στη δρομολόγηση και κατασκευή σύγχρονων σχολικών μονάδων στους δήμους της περιοχής .Επίσης έχει διατελέσει πρόεδρος του ΚΕΔΕΟ (Κέντρο Ελληνικών Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών), διαδεχόμενος τότε τον σημερινό Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, ενώ ήταν και Διευθυντής Παρακολούθησης Ολυμπιακών Έργων στην ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004.
Στην πρόσφατη εσωκομματική αναμέτρηση για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ , στην οποία μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο κ. Ανδρουλάκης , στον κ. Δρούλια είχε αναθέσει την πιο κρίσημη αποστολή : Τον είχε ορίσει εκπρόσωπο του στην ΕΔΕΚΑΠ . που ήταν η αποκλειστικά αρμόδια επιτροπή για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών.