Αρχική -top Ύμνοι Παπαστεργίου στον απελθόντα από το ΥΠΕΣ Θεοδωρικάκο

Ύμνοι Παπαστεργίου στον απελθόντα από το ΥΠΕΣ Θεοδωρικάκο

Με ιδιαιτέρως θερμά λόγια , που ουδέποτε στην ιστορία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , έχει ξανασυμβεί , για οποιαδήποτε ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών , επέλεξε να αποχαιρετήσει τον μέχρι πρότινος «παντοδύναμο» υπουργό , Τάκη Θεοδωρικάκο , που από σήμερα είναι στο … «σπίτι» του , μ΄ απόφαση του πρωθυπουργού ,ο τωρινός « γαλάζιος» επίσης πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων ( Τρικάλων) , Δημήτρης Παπαστεργίου .
Μη ξεχνώντας προφανώς , ότι την τωρινή του θέση , « χρωστά» εν πολλοίς στον κ. Θεοδωρικάκο .
Ο απελθών υπουργός , σύμφωνα με όσους γνωρίζουν τι συνέβη τότε , ήταν εκείνος που με παρεμβάσεις –« παροτρύνσεις» του , στους γαλάζιους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης , πέτυχε να συσπειρωθούν στην υποψηφιότητα και επικράτηση του , σημαντικοί δήμαρχοι .
Δήμαρχοι , που μέχρι τότε φέρονταν να στηρίζουν την υποψηφιότητα του εδώ και τρεις σχεδόν δεκαετίες δημάρχου Αμπελοκήπων –Μενεμένης , Λάζαρου Κυρίζογλου , με σημαντικότατη εμπειρία , γνώση και παρεμβατικό ρόλο.
Εξάλλου κάθε άλλο παρά τυχαία θεωρούταν και « σημαία» της ΝΔ στην Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα στα « πέτρινα» χρόνια στην Αυτοδιοίκηση , του σημερινού κυβερνώντος κόμματος .
Παπαστεργίου
Ο κ. Παπαστεργίου , με μια μακροσκελή δήλωση του , εκφράζει τις ευχαριστίες του, « για την άριστη συνεργασία και τη συνεχή προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων, στην απερχόμενη ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, τον Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Θοδωρή Λιβάνιο».
Στη δήλωση του , υπογραμμίζει ιδιαιτέρως μ΄έμφαση ότι « η ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών αντιμετωπίσαμε μαζί πολλές πτυχές της πανδημίας, ενώ υπήρξε συνεχής συνεργασία και συγκερασμός απόψεων για πολλά θέματα που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση.Εύχομαι στον κ. Λιβάνιο καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα»
Αντίθετα , σ΄ότι αφορά τη νέα ηγεσία , «μουδιασμένο , σε σχέση με τα παραπάνω , θεωρείται το « καλωσόρισμα» του , στη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών .
« Επίσης, εύχομαι καλή θητεία στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, τον Υπουργό Μάκη Βορίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Στέλιο Πέτσα, με τους οποίους θα συνεργαστούμε για την Αυτοδιοίκηση, τη στήριξη των Δήμων και της κοινωνίας» , είναι η σχετική αναφορά του .
Ευχές « ιδιαιτέρως» στέλνει επίσης « στον συντοπίτη Κώστα Σκρέκα, που επελέγη σε ένα πολύ σημαντικό και κρίσιμο Υπουργείο, όπως αυτό του Περιβάλλοντος – Ενέργειας» .
Προδιαγράφοντας την « ατζέντα» τους , αναφέρει τα ζητήματα τους περιβάλλοντος, της ενέργειας, της ηλεκτροκίνησης, αλλά και το τοπικό ζήτημα για το δήμο της , τη Μεσοχώρα,.
Τέλος…ευχαριστεί …» κάθε μέλος του απερχόμενου Υπουργικού Συμβουλίου, για τη συνεργασία μας, ευχόμενος παραλλήλως καλή θητεία στη νέα του σύνθεση, σε ένα επετειακό έτος κρίσιμο και σημαντικό για τη χώρα, την Αυτοδιοίκηση, την κοινωνία».

Exit mobile version