Home Πολιτισμός Ξεκίνησε το 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Ξεκίνησε το 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο


Από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο. Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευσαν στην εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. To φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του επισήμανε ότι το φεστιβάλ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς θεσμούς της Αττικής ο οποίος είναι αφιερωμένος «στο πιο διαχρονικό στοιχείο πολιτισμού, αυτή την κιβωτό γνώσης που οδηγεί τον άνθρωπο στους ανοιχτούς ορίζοντες του πνεύματος».
Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης συμπλήρωσε: «Το βιβλίο ενώνει τους λαούς, τις γενιές, τις εποχές, δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να συνδιαλέγεται με τον συγγραφέα και με το κείμενο, σπάζοντας τα όρια του χρόνου και του χώρου. Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες και απολαμβάνοντας τη μυρωδιά του μελανιού πάνω στο χαρτί, η ανάγνωση θα δίνει πάντα την ευκαιρία στον άνθρωπο να δραπετεύει από την πεζή πραγματικότητα, να κατακτά τη γνώση, να οδηγεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του σε πεδία πρωτόγνωρα. Στη δύσκολη περίοδο που περάσαμε, το βιβλίο μάς προσέφερε μια μοναδική διέξοδο από τον πολύμηνο περιορισμό, άνοιξε τα παράθυρα του νου μας και μας ταξίδεψε στη χώρα της ελπίδας. Τώρα, το Φεστιβάλ επιστρέφει στον φυσικό του χώρο, για να προσφέρει ξανά στους φίλους του βιβλίου μια μοναδική εμπειρία. Η Περιφέρεια Αττικής θέτει τον πολιτισμό σε πρώτη προτεραιότητα και σε αυτό το πλαίσιο, σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς από τον χώρο του βιβλίου, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να είναι προσβάσιμο αυτό το πολύτιμο αγαθό από κάθε πολίτη».

Στο πλαίσιο των εγκαινίων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου Ν. Νίκας συνόδευσαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου στα περίπτερα της έκθεσης. Στο Περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής τους υποδέχθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη, o Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γιώργος Δημόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γιάννης Κεχρής.
Ο Γ. Πατούλης συνεχάρη τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου, την επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων του Ζαππείου, καθώς και όλα τα στελέχη και τους φορείς που εργάστηκαν για να υλοποιηθεί κάτω από τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας το 49ο φεστιβάλ βιβλίου.

Exit mobile version