Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης μαζί με την Πρόεδρο του ‘’Νηρέα’’ Μαρία Μασμανίδου – Τσάβαλου εγκαινίασαν τις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ‘’ Νηρέας’’ που μεταφέρθηκε και θα λειτουργεί εφεξής επί της οδού Βενιζέλου 88 στο Κιλκίς.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Κιλκίς ευχήθηκε στη Διοίκηση και στην επιστημονική ομάδα του ‘’Νηρέα’’ η νέα τους στέγη να αποτελέσει μια πιο παραγωγική βάση για το επιστημονικό τους έργο ενώ εκθείασε τον παρεμβατικό ρόλο του Κέντρου στο σχολείο και στην οικογένεια, σε ότι αφορά την πρόληψη, ως μια στοχευμένη επιστημονική επιλογή.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους ο κ. Κυριακίδης συμπλήρωσε, τέλος, ότι είναι ημέρα ευαισθητοποίησης και προβληματισμού και ότι θα πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα από την αρχή, από την οικογένειά μας, από το κοινωνικό μας περιβάλλον και να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην πρόληψη για μια πραγματικά ελεύθερη από εξαρτήσεις ζωή.
Η Πρόεδρος του ‘’Νηρέα’’ και δημοτική σύμβουλος Μαρία Μασμανίδου – Τσάβαλου υπογράμμισε την συνεισφορά της επιστημονικής δομής στην πρόληψη την περίοδο της πανδημίας και όλα τα προηγούμενα χρόνια και ανέφερε ότι το ακολουθούμενο μοντέλο, με συνεχές παρακολούθημα την πρόληψη των εξαρτήσεων, είναι η άσκηση στοχευμένης παρέμβασης στους κρίκους που συνέχουν την κοινωνία, στις λεγόμενες ομάδες στόχου, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν ή να ελέγξουν συμπεριφορικούς εθισμούς.
Στο μήνυμά της για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών η κα Μασμανίδου σημείωσε ότι ο ‘’Νηρέας’’ δίνει το ηχηρό παρών του και συμπαρατάσσεται στον αγώνα για την πρόληψη και την απεξάρτηση από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών που δίνουν συνάνθρωποί μας ώστε με τις προσφερόμενες θεραπείες να επανακάμψουν και να επανενταχθούν στην κοινωνία χωρίς το στίγμα του κοινωνικού ρατσισμού.
Χαιρετισμούς απηύθυναν και η Αντιπρόεδρος του Κέντρου Μαρία Παλάνη εκπροσωπώντας το Δήμο Παιονίας και η επιστημονικά υπεύθυνη της δομής ψυχίατρος Έφη Τζούρα.

Προηγούμενο άρθροΑφήνει το δήμο για τα βουλευτικά έδρανα ο Μανιατογιάννης;
Επόμενο άρθροΠολυδραστική Εικαστική Έκθεση στο Ρουφ