Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί από το Δεκέμβριο του 2017. Οι υπηρεσίες που παρέχει είναι εντελώς δωρεάν και αφορούν έναν συγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων – ωφελουμένων , που θα εναλλάσσονται, ώστε να εξυπηρετηθούν περισσότεροι δικαιούχοι και να είναι δυνατή η αξιολόγηση τυχόν μεταβολών στην αρχική τους οικονομική κατάσταση.
Στους δικαιούχους προβλέπεται να διανέμονται για 1 χρόνο τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, είδη ένδυσης και υπόδησης τα οποία προέρχονται από προγραμματισμό δράσεων των αρμοδίων παραγόντων της προαναφερθείσας Κοινωνικής Δομής, χορηγίες-δωρεές πολιτών και επιχειρήσεων, των οποίων η συνδρομή συμβάλλει στην αποτελεσματικότητα του έργου.
Για την επιλογή των ωφελούμενων, καλούνται οι νέοι ενδιαφερόμενοι, (στα πλαίσια επικαιροποίησης των δικαιολογητικών τους) να υποβάλλουν αιτήσεις.
Η υποβολή των αιτήσεων μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα γίνεται από την Δευτέρα 13/09/2021 έως και την Πέμπτη 30/09/21, από ώρα 9.00π.μ – 12.00π.μ, στη διεύθυνση Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού (Πρόνοια-1ος όροφος ,γραφείο 6 . Τηλέφωνα επικοινωνίας 24413 54716 – 2441100356).
Για την αποφυγή συνωστισμού οι ενδιαφερόμενοι με επώνυμο που ξεκινά από Α-Κ θα προσέλθουν στην υπηρεσία από Δευτέρα 13/9/2021 έως Παρασκευή 17/9/2021. Ενώ όσοι το επώνυμο τους ξεκινά από Λ-Ω θα προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους από Δευτέρα 20/9/2021 έως Παρασκευή 24/9/2021. Η υπηρεσία θα παραλαμβάνει δικαιολογητικά μέχρι 30/9/2021.

Δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίζουν μαζί με την αίτηση οι ενδιαφερόμενοι είναι:
1. Εκκαθαριστικό (Ε1) τρέχοντος έτους του αιτούντος (το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 6.000 €, με προσαύξηση 20% για κάθε ανήλικο τέκνο).
2. Ε9
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
4. ΑΜΚΑ
5. Απόφαση αναπηρίας σε ισχύ (ΚΕΠΑ).
6. Αστυνομική Ταυτότητα αντίγραφο.

Νέα δωρεάν rapid test στο Ωραιόκαστρο
Νέους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 για πεζούς θα διενεργήσουν στο Ωραιόκαστρο κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ωραιοκάστρου.
Ειδικότερα, τα rapidtest θα γίνουν την Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 και την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου «Π. Μελάς», στο χώρο όπου στεγάζεται το ΚΑΠΗ Παλαιοκάστρου (Μακεδονικού Αγώνα 7) και θα διενεργούν δωρεάν τεστ σε πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση.
Τα τεστ θα γίνονται από τις 09.30 έως τις 15.00.
Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε.
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, για την έκδοση πιστοποιητικού αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 παρακαλούνται οι πολίτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.gov.gr και να μεταβούν στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.