Μιλώντας στο 8o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών,σε πάνελ αφιερωμένο στην κυκλική οικονομία ως επιτακτική ανάγκη των ESG κατευθυντηρίων γραμμών, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων και Αστικών Λυμάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Μανώλης Γραφάκος, αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχει ήδη κάνει η κυβέρνηση για την προώθηση της ανακύκλωσης και της αλλαγής του μοντέλου της ταφής των απορριμμάτων και την προώθηση των υποδομών διαχείρισης αστικών αποβλήτων.
Τόνισε δε, πως η επόμενη τετραετία θα είναι εκείνη της εφαρμογής του «Πληρώνω όσο πετάω» που θα αλλάξει τις συνήθειες των πολιτών και της ολοκλήρωσης των υποδομών διαχείρισης αποβλήτων και ενεργειακής αξιοποίησης.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μία από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που προωθούν συστηματικά την μετάβαση των πόλεων στην πράσινη κυκλική οικονομία. «Ως κυβέρνηση προσπαθούμε να επιτύχουμε τους στόχους υπέρ της ποιότητας της ζωής των πολιτών και είναι βούλησή μας να συνεργαστούμε σοβαρά και με τις επιχειρήσεις προς αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε ο κ. Γραφάκος.

Πετρόπουλος
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) και εκτελεστικός πρόεδρος της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, κ. Μιχάλης Οικονομάκης , έκανε ειδική μνεία έκανε στο πρόγραμμα «Πληρώνω όσο πετάω» τονίζοντας ότι έχει ήδη παρουσιάσει σημαντικά αποτελέσματα σε άλλες χώρες, παρέχοντας κίνητρα στους πολίτες. Επισήμανε, επίσης, τα σημαντικά αποτελέσματα των Μπλε Κάδων που καλύπτουν το 95% του πληθυσμού, έχοντας οδηγήσει εντός του 2022 στην ανακύκλωση 500.000 τόνων αποβλήτων συσκευασίας, στην μείωση 1,5 εκατ. τόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στην εξοικονόμηση ενέργειας ικανής να καλύψει τις ανάγκες 870.000 νοικοκυριών.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθροΕκατοντάδες προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις από το δήμο Λαυρεωτικής