Περισσότεροι από 100 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν ήδη αποσταλεί στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι αρωγός στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό», ανέφερε ο κ. Ζέρβας, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του προς τους πολίτες, τις εταιρείες και τους φορείς που προσέτρεξαν να συνδράμουν την προσπάθεια για τη συλλογή βοήθειας, που συνεχίζεται καθημερινά καθ’ όλο το 24ωρο στο φουαγιέ του Δημαρχείου.
«Αυτό που γίνεται κάθε στιγμή από τη μέρα που ξεκίνησε αυτός ο πόλεμος, αυτή η εισβολή, αυτή η αδικία, είναι το ανθρωπιστικό χρέος κάθε ελεύθερου ανθρώπου. Μαζί με τις φωνές μας, τα επιχειρήματά μας για ειρήνη και παύση των εχθροπραξιών, οφείλουμε να συμπαραστεκόμαστε σε όλους εκείνους που έχουν ανάγκη», σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας: «Δεν μπορεί να είμαστε ούτε ουδέτεροι ούτε αμέτοχοι. Η θέση μας, βέβαια, είναι με το Διεθνές Δίκαιο. Αλλά ειδικά εμείς, που φέτος τιμούμε τα 100 χρόνια της προσφυγιάς, νιώθουμε στο πετσί μας τον πόνο, την αδικία και όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν».
Ο κ. Ζέρβας ανέφερε, εξάλλου, ότι η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης λαμβάνει μέριμνα, ώστε μέσω του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» να δοθεί η δυνατότητα της φιλοξενίας ουκρανών προσφύγων σε διαμερίσματα που ήδη υπάρχουν στο αστικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθροΜε συμβολή Κονδύλη οι θέσεις μας για εθνικά θέματα σε κείμενο των «Βρυξελλών»