Ένα ανοιχτό βήμα διαλόγου μέσα από το www.neagiannena.gr εγκαινιάζει σύντομα η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» εν μέσω των δύσκολων συνθηκών- περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για την ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.
Πρόκειται τονίζει , ο επικεφαλής της παράταξης και πρώην δήμαρχος , Θόδωρος Μπέγκας , για «μια προσπάθεια αμφίδρομης επικοινωνίας», « ένα ανοιχτό βήμα διαλόγου» στο οποίο καλεί όλους να συμμετάσχουν ενεργά, καταθέτοντας τις απόψεις , τις σκέψεις, τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους για θέματα που αφορούν το Δήμο Ιωαννιτών.
Σύντομα, η πλατφόρμα μέσω της οποίας θα μπορούμε πια να επικοινωνούμε χωρίς περιορισμούς θα είναι έτοιμη.
«Έχοντας αποδείξει από την πρώτη μέρα της νέας δημοτικής περιόδου ότι η διάθεσή μας για συνεισφορά στο δημόσιο διάλογο αποτελεί για μας πρώτη προτεραιότητα, ζητούμε να γίνετε κι εσείς ενεργά μέλη μιας προσπάθειας που θα «σπρώξει» το Δήμο μας μπροστά», τονίζει ο κ. Μπέγκας και προσθέτει:
«Η Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα δεν επιδίωξε ούτε τυπικά, ούτε ουσιαστικά το δρόμο της συνεννόησης.
Επέλεξε να πορευτεί μαζί με τα νομοθετήματα της κυβέρνησης που της έδωσαν πλειοψηφίες εκεί που δεν τις είχε.
Εμείς, ως η μεγαλύτερη παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, όλο αυτό το διάστημα πορευτήκαμε με στόχο την συναίνεση».
Ακόμη επισημαίνει ότι ως παράταξη εξέφρασαν « δύο μεγάλες διαφωνίες στους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής, με επιχειρήματα και πλήρως τεκμηριωμένες προτάσεις»
Αυτές είναι « στον τρόπο με τον οποίο επιχείρησε να αντικαταστήσει τον οδοφωτισμό με τους νέους λαμπτήρες τεχνολογίας led και στην προσπάθειά της να ιδιωτικοποιήσει πλήρως τον τομέα της καθαριότητας».
Σε όλες τις άλλες πρωτοβουλίες της, «επισημαίνοντας πάντα την προχειρότητα με την οποία συνήθως συγκροτούσε τις εισηγήσεις της, σταθήκαμε δίπλα της, στηρίζοντας με την ψήφο μας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο την όποια προσπάθεια καταβάλει για το καλό του Δήμου μας», υπογραμμίζει.
Σε αυτή τη λογική, δηλώνει « θα συνεχίσουμε και είμαστε σίγουροι ότι ο νέος τρόπος επικοινωνίας που εγκαινιάζουμε θα είναι μια καλή αφορμή να ακουστούν και οι δικές σας φωνές που μέχρι σήμερα δεν είχαν τρόπο να εκφραστούν».