Αποχώρησε από την συνεδρίαση .της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), ο δήμαρχος Περάματος , Γιάννης Λαγουδάκης , καταγγέλλοντας “ σκανδαλώδη μεθόδευση” για την έγκριση του master plan του ΟΛΠ.
Σ΄ανακοίνωση του δήμου τονίζεται ότι “ απαξιώθηκαν πλήρως οι αποφάσεις του ΣτΕ που εκδόθηκαν εντός του 2022 και με τις οποίες ακυρώθηκε το master plan του ΟΛΠ, επειδή δεν είχε προηγηθεί της έγκρισής του η έγκριση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).
Συγκεκριμένα το ΣτΕ για την διασφάλιση της τήρησης της διαδικασίας προστασίας του περιβάλλοντος έκρινε με τις αποφάσεις του, ότι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία 2001/42 ΕΚ και το ενωσιακό δίκαιο που υπερισχύει του εσωτερικού δικαίου, η ΣΜΠΕ υπό την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης της διαβούλευσης, εγκρίνεται πριν την έγκριση του master plan προκειμένου να ερευνηθούν οι επιπτώσεις του στο περιβάλλον.
Η κυβέρνηση αντί να τηρήσει την ευρωπαϊκή οδηγία και να διασφαλίσει την αναγκαία συμμόρφωση της ΟΛΠ ΑΕ με τις αποφάσεις του ΣτΕ, επιχειρεί να ανατρέψει τα αποτελέσματά τους νομοθετώντας αντίθετα και ψηφίζοντας εσπευσμένα νομοθετική διάταξη στην οποία ορίζεται ότι ΣΜΠΕ και master plan εγκρίνονται ταυτόχρονα με το ίδιο Προεδρικό Διάταγμα.
Όλη αυτή η μεθόδευση εντάσσεται στο πλαίσιο της διευκόλυνσης της COSCO να ξεπεράσει τις νόμιμες διαδικασίες που επέβαλλε το ΣτΕ για την εκτέλεση και την αδειοδότηση των έργων προκειμένου να κερδίσει χρόνο και χρήμα.

Προηγούμενο άρθροΝα διεκδικήσει ο Νίκας επιπλέον πιστώσεις για το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών, ζητεί η Νικολάκου
Επόμενο άρθροΗ τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο, στην Ευρωβουλή