Να διαψεύσει τις καταγγελίες του πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού , επιχειρεί ο νυν περιφερειάρχης Αττικής , Γιώργος Πατούλης .
Απαντώντας στην ανακοίνωση του κ. Σγουρού , ομολογεί την εκτροπή μέχρι τώρα απο όλα τα χρονοδιαγράματα που είχαν ανακοινωθεί και « υποσχεθεί» . Δηλώνοντας τώρα , ότι « η Α’ Φάση του έργου θα ολοκληρωθεί εντός των αναθεωρημένων χρονοδιαγραμμάτων». Το οποίο ωστόσο αναθεωρήθηκε εκ νέου πριν λίγες ημέρες!
Το κυριότερο όμως στην απάντηση του , ο κ.Πατούλης δεν αναφέρει λέξη για την σοβαρότατη καταγγελία –αποκάλυψη του κ. Σγουρού , ότι το κόστος του έργου έχει ήδη εκτοξευθεί πάνω από 50% σε σχέση με το διαγωνισμό, με το οποίο το πήρε η κοινοπαραξία που το κατασκευάζει.

Η ανακοίνωση

Αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση-απάντηση του κ. Πατούλη:
« H σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής εγγυάται την ολοκλήρωση του έργου της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου
Η Διοίκηση Πατούλη έχει τονίσει με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της, τη δέσμευσή της να παραδώσει στους πολίτες της Αττικής το έργο της Ανάπλασης του Φαληρικού όρμου.
Με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, θέσαμε ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης του έργου κι αναφέραμε όλα τα προβλήματα που έκαναν δύσκολη την προσπάθεια μας.
Προβλήματα όπως η έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης, οι ανεπαρκείς μελέτες, οι καθυστερήσεις που προκάλεσε η πανδημία, τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα του αναδόχου, κλπ.
Στα προβλήματα αυτά η σημερινή Διοίκηση βρήκε λύσεις , δουλεύοντας συστηματικά μαζί με τα στελέχη των υπηρεσιών μας, κι όχι βγάζοντας ανακοινώσεις διαμαρτυρίας αλλά όχι ουσίας, όπως κάνει σήμερα αλλά και με κάθε ευκαιρία, ο κ. Σγουρός.
Στις ανεύθυνες αυτές ανακοινώσεις απαντάμε ξεκάθαρα ότι:
α) Η Α’ Φάση του έργου θα ολοκληρωθεί εντός των αναθεωρημένων χρονοδιαγραμμάτων. Θυμίζουμε πως όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση της Περιφέρειας, είχε ολοκληρωθεί μόλις το 30% της Α’ Φάσης του έργου
β) Όσον αφορά τη Β’ Φάση, μετά από δικές μας προσπάθειες, εξασφαλίσαμε 200 εκ. ευρώ μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 και θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση της Β’ και Γ’ Φάσης του έργου ως τις αρχές φθινοπώρου.
γ) Σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, θα δημιουργήσουμε τον Φορέα Διαχείρισης, που θα εγγυηθεί ότι το έργο όταν θα ολοκληρωθεί δεν θα εγκαταλειφθεί στην τύχη του, όπως έγινε με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.
Να μην ανησυχεί λοιπόν ο κ. Σγουρός για την υλοποίηση του έργου. Εγγυάται η Διοίκηση Πατούλη για αυτό».