Το θέμα της δημοπράτησης του έργου της Μονάδας Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων και Κομποστοποίησης (ΜΟ.Π.Α.Κ.) στη Λευκάδα και μια σειρά από διαδικαστικά θέματα που αφορούν το εν λόγω έργο, απασχόλησαν -μεταξύ άλλων- τη σύσκεψη που έγινε, στο Διοικητήριο Λευκάδας.
Συμμετείχαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο δήμαρχος Λευκάδας , οι Αντιπεριφερειάρχες , Σπύρος Ιωάννου (Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Χωροταξίας), Κατερίνα Μοθωναίου (Οικονομικών και Πολιτισμού), Ανδρέας Κτενάς (Π.Ε. Λευκάδας), ο εντεταλμένος σύμβουλος της Π.Ι.Ν. για θέματα Αθλητισμού, Γιάννης Αρμενιάκοςκ.α
Σε ό,τι αφορά το θέμα του οικοπέδου και της κυριότητάς του, η Περιφερειάρχης και πρόεδρος του δ.σ. του Φο.Δ.Σ.Α. υπογράμμισε στον Δήμαρχο Λευκάδας πως η ενημέρωση, την οποία έχει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και το Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α., είναι ότι το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα και πρέπει να διευθετηθεί άμεσα, προκειμένου να μπορέσει να εγκατασταθεί απρόσκοπτα ο οριστικός ανάδοχος του έργου κατασκευής της Μονάδας Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων & Κομποστοποίησης( ΜΟ.Π.Α.Κ).
Παράλληλα στη σύσκεψη στο Διοικητήριο της Λευκάδας συζητήθηκαν θέματα, τα οποία αφορούν στην προσαρμογή της μελέτης του έργου, σύμφωνα με τον ισχύοντα Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (Ε.Σ.Δ.Α.), τις κατευθύνσεις του οποίου, άλλωστε, θ’ ακολουθεί σύντομα και ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός (ΠΕ.Σ.Δ.Α.), μετά την αναμενόμενη τροποποίησή του.