Εδώ και πολλές τετραετίες , το Δημοτικό Συμβούλιο της Νίκαιας , απέχει …έτη φωτός,από το να θεωρείται θετικό υπόδειγμα για τα υπόλοιπα της χώρας.
Τα όσα ιδιαιτέρως στο παρελθόν συνέβαιναν , ουδόλως τιμούσαν την Αυτοδιοίκηση.
Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι και η τωρινή διοίκηση Μαραγκάκη του Δήμου , που διαδέχθηκε εκείνη του Ιωακειμίδη, ακολουθεί τα « χνάρια» της.
Εξάλλου , όλη σχεδόν η ηγετική ομάδα ( αντιδήμαρχοι , πρόεδρος ΔΣ) , μεγάλο μέρος της Δημοτικής Ομάδας αλλά και ο ίδιος ο κ. Μαραγκάκης , ήταν και επί Ιωκειμίδη,μη αντιδρώντας σ΄όσα συνέβαιναν. Προοφανώς επειδή συμφωνούσαν με εκείνες τις πρακτικές και τη νοοτροπία.
Στην τελευταία λοιπόν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νίκαιας, επιχειρήθηκε να περάσει η έγκριση για συζήτηση « κατεπείγοντος» θέματος , χωρίς καν να έχει μοιραστεί η εισήγηση στην αντιπολίτευση!
Έπρεπε να αντιδράσουν έντονα οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης , για να γίνει αποδεκτό .
Η “πλάκα” δε είναι ότι μετά από λίγη ώρα ο κ. Μαραγκάκης κατάγγελνε τους πάντες ότι δεν δείχνουν θεσμικά τον απαιτούμενο σεβασμό στην Αυτοδιοίκηση, μη επιλύοντας τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει!