Αρχική -top Θετικότατη εξέλιξη στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων . Απέδωσαν οι πιέσεις Δανιηλίδη

Θετικότατη εξέλιξη στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων . Απέδωσαν οι πιέσεις Δανιηλίδη

Την επιστροφή των σχολικών γευμάτων σ΄όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , της χ΄ψρας επέφεραν οι πρωτοβουλίες του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος ανέδειξε και πίεσε για το μεγάλο πρόβλημα της στέρησης των γευμάτων σε 185.000 μαθητών της χώρας, καθώς το πρόγραμμα έληξε στις 28 Φεβρουαρίου.
Ο κ. Δανιηλίδης , με επιστολές του , προς στον αρμόδιο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύσης ( ΟΠΕΚΑ ) και τους προέδρους της Κεντερικής ‘Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ ) και Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ( ΠΕΔ-ΚΜ,) κινητοποίησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για το σημαντικό αυτό θέμα.
Η θετική αυτή εξέλιξη, που συνιστά μια δικαίωση του αγώνα του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, και προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, ήρθε σ με επιστολή που εστάλη από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) προς τον Σίμο Δανιηλίδη (41134/8.3.2021).
Με αυτήν ο δήμαρχος ενημερώνεται από τον Οργανισμό του υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών. Σύμφωνα με αυτές, όπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ απαντώντας στην επιστολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη (5189/1.3.2021), το αποτέλεσμα είναι να «έχουμε ήδη προχωρήσει σε συμβασιοποίηση των εγκριθέντων τμημάτων», στα οποία ανήκει και ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.
Δανιηλίδης
«Πρόκειται για μια μεγάλη δικαίωση των πρωτοβουλιών μας καθώς ότι υπεύθυνοι κατάλαβαν ότι η γραφειοκρατία δεν μπορεί να καταδικάσει σε στέρηση των κρίσιμων σχολικών γευμάτων από τα χιλιάδες παιδιά ανά την επικράτεια που ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας. Η επίσπευση των διαδικασιών, που μπορούσε να υπάρξει έγκαιρα χωρίς να χαθεί ούτε μια μέρα από την παροχή σχολικών γευμάτων, θα μπορούσε να γίνει πολύ νωρίτερα. Και σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η έλλειψη ενός μόνιμου σχεδιασμού που θα λύνει άπαξ δια παντός το πρόβλημα. Ελπίζουμε στο άμεσο προσεχές μέλλον να μην ξαναϋπάρξει τέτοια ολιγωρία», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδη.
Μόνο στο δήμο του , το πρόγραμμα αφορά σε 4.500 μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στους οποίους ξεκίνησε και πάλι η παροχή των σχολικών γευμάτων.

Exit mobile version