Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη είχε ο βουλευτής Πέλλας , Γιώργος Καρασμάνης για τα Δικαστικά Μέγαρα Γιαννιτσών και Έδεσσας.
Για μεν το Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών, για το οποίο ο πρώην Υπουργός ο οποίος είχε πρωτοστατήσει στις διαδικασίες για την κατασκευή του, παρουσίασε όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το συγκεκριμένο έργο ήταν ¨ώριμο¨ από το 2009 – πιο ¨ώριμο¨ από οποιοδήποτε άλλο Δικαστικό Μέγαρο της χώρας – αλλά συγκυρίες, όπως αλλαγές Κυβερνήσεων… – δεν επέτρεψαν την ανέγερσή του.
Τόνισε δε ότι η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί καθώς οι υπηρεσίες στεγάζονται σε διασκορπισμένα κτίρια που βρίσκονται σε κακή κατάσταση, απαρχαιωμένα, ανθυγιεινά και επικίνδυνα.
Ο Υπουργός – και ως ¨γείτονας¨ – έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και κατανόηση, και ζήτησε μια μικρή πίστωση χρόνου για την εξεύρεση χρηματοδοτικού προγράμματος για την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου.
Για το Δικαστικό Μέγαρο της Έδεσσας ο Υπουργός ενημέρωσε τον Γιώργο Καρασμάνη ότι, το πρόβλημα που είχε προκύψει με το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης – και το οποίο είχε μπλοκάρει το πρόγραμμα ΣΔΙΤ επί δυόμισι χρόνια – λύθηκε, προχωρεί πλέον κανονικά και μέσα στο 2025 θα υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο.
Στη συνέχεια ο Γιώργος Καρασμάνης είχε για το Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών συνάντηση με τον Υφυπουργό Γιάννη Μπούγα, τον οποίο επίσης ενημέρωσε για τη σημερινή κατάσταση παρουσιάζοντάς του όλα τα στοιχεία.
Ο κ. Μπούγας έδειξε την ίδια με τον Υπουργό απόλυτη κατανόηση, αναγνώρισε το μέγεθος του προβλήματος και δεσμεύτηκε, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον κ. Φλωρίδη να αναζητηθεί και να βρεθεί λύση.
Σε ό,τι αφορά στο Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας, ο Υφυπουργός επανέλαβε στον Γιώργο Καρασμάνη την ενημέρωση που είχε νωρίτερα από τον Υπουργό.
Με την ηγεσία του Υπουργείου συμφωνήθηκε και νέα συνάντηση.

Προηγούμενο άρθροΑλ. Καλοκαιρινός:Ο Δήμος να αναπτύξει την δυναμική που αντιστοιχεί στην ιστορία του, τον φυσικό και ανθρώπινο πλούτο του
Επόμενο άρθροΜε δεσμεύσεις από Μαιχόσογλου και ευχές από Καλαφατέλη, η αλλαγή ” σκυτάλης” στο δήμο Διονύσου