Η δρομολόγηση συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής με την πόλη της Μελβούρνης, με στόχο την υλοποίηση κοινών δράσεων με αναπτυξιακό πρόσημο σε τομείς όπως ο τουρισμός, η εκπαίδευση και ο πολιτισμός, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με τη Δήμαρχο Μελβούρνης Hon Sally Capp.
Σε αυτό πλαίσιο συμφωνήθηκε να εξεταστεί το ενδεχόμενο «αδελφοποίησης» της πόλης της Μελβούρνης με την μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας που είναι η Αττική, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ένα σαφές πλαίσιο και μία στρατηγική για την υλοποίηση δράσεων, προς όφελος των πολιτών.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Πρώτου τριήμερου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ελλήνων Ιατρών της Διασποράς που πραγματοποιείται με επιτυχία στη Μελβούρνη.
Κατά τη συνάντηση o κ. Πατούλης επισήμανε πως η Περιφέρεια επενδύει στην ανάπτυξη μέσα από την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής και εστιάζει στην τόνωση του θεματικού Τουρισμού, όπως είναι ο Τουρισμός Υγείας. Προς αυτή την κατεύθυνση και με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη, επισήμανε τη σημασία ανταλλαγής καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας με την Μελβούρνη, με σύμμαχο και την Ελληνική Ομογένεια, η οποία έχει ιδιαίτερη δυναμική και διαχρονική βούληση να στηρίζει την Ελλάδα.
Η κα Capp συνεχάρη τον κ. Πατούλη για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει και στον τομέα της διάδοσης της Ιπποκράτειας σκέψης στην Ιατρική αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής με στόχο την τοπική ανάπτυξη και διατύπωσε τη πρόθεση της να συνεργαστεί με την Περιφέρεια Αττικής σε όλα τα επίπεδα. Στο κλείσιμο της συνάντησης ο κ. Πατούλης της έδωσε ως συμβολικό δώρο, μία ελιά από την Αττική.
Η αναπτυξιακή προοπτική της Αττικής και οι δράσεις που υλοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση συζητήθηκαν και στις επαφές που είχε ο κ. Πατούλης με αξιωματούχους του κοινοβουλίου της Αυστραλίας.
Στο πλαίσιο του Πρώτου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ελλήνων Ιατρών της Διασποράς υπεγράφη Σύμφωνο Αδελφοποίησης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο της Αυστραλίας, από τον Περιφερειάρχη και Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Αυστραλίας Μ. Πυρπυρή.
Στόχος είναι η προώθηση και ενδυνάμωση των επιστημονικών δεσμών μεταξύ των μελών των δύο Ιατρικών συλλόγων, μέσα από τη δρομολόγηση κοινών δράσεων όπως η δημιουργία ΦΟΡΟΥΜ επικοινωνίας, συνεδρίων, και μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Ο κ. Πατούλης επικαλούμενος και τις αδελφοποιήσεις του ΙΣΑ με αντίστοιχους Ιατρικούς Συλλόγους της Ν. Υόρκης, του Βερολίνου και άλλων που έχουν προηγηθεί ανέφερε ότι «Το Δίκτυο Αδελφοποίησης μπορεί να υποστηρίξει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που θα προάγουν τις σχέσεις των δύο Ιατρικών Συλλόγων σε πολλαπλά επίπεδα» και πρόσθεσε πως «Ανοίγει ένας ακόμη καινούργιος δρόμος με μια φίλη χώρα που μας συνδέουν διαχρονικά δεσμοί φιλίας ενώ συγχρόνως αποτελεί μια φιλόξενη χώρα για τον Ελληνισμό. Στους σκοπούς μας περιλαμβάνονται επίσης η ανταλλαγή φοιτητών Ιατρικής για εκπαιδευτικούς λόγους, η συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση, η έρευνα και η ιατρική καινοτομία και η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού».
Από την πλευρά του ο κ. Πυρπυρής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή του Συμφώνου αδελφοποίησης, υπογραμμίζοντας τη βούληση του να συμβάλλει στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο ιατρικών συλλόγων, προς όφελος της υγείας των πολιτών.

Προηγούμενο άρθρο« Σαραβαλάκια» τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης
Επόμενο άρθροΔήμος Μεταμόρφωσης :”Δείξε μου τον σκύλο σου, να σου πω ποιος είσαι”