Την αντίθεσή της στις προτάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σ΄ότι αφορά την λειτουργία της Σχολής Μαθητείας Υποψήφιων Κληρικών της Ι.Μ. Βελλάς, εκφράζει η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», επκεφαλής της οποίας είναι ο τέως δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας .
Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» , «δηλώνει παρούσα στις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων προκειμένου αυτές να ανατραπούν»
Η ιστορικότητα της σχολής που επί 100 και πλέον έτη, τονίζει « έχει δημιουργήσει μια βαθιά παράδοση προσφοράς στην εκπαίδευση, όχι μόνο σε ιερατικό αλλά και γενικότερο επίπεδο, καθώς επίσης και η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για την αναβάθμιση της ακαδημαϊκής λειτουργίας της Σχολής, αλλά και της εφαρμογής νέων πιλοτικών προγραμμάτων στον πρωτόγεννη τομέα, δεν μπορούν και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανακοπούν.
Η Ι. Μ. Βελλάς αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον τόπο, απόφοιτοί της έχουν αφήσει αποτύπωμα προσφοράς, μεταξύ άλλων και στην αυτοδιοίκηση, και για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι τόσο ως παράταξη όσο και ως δημοτικό συμβούλιο οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη συνέχιση της λειτουργίας της» υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της .

Προηγούμενο άρθροΈγκριση έργων απαίτησε από Πέτσα , Μενδώνη κ.α , ο Ζαμπούκης
Επόμενο άρθρο