Μια νέα « Φυλή» έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση της ΝΔ , να δημιουργήσει στο Σχιστό , καταγγέλλει η δημοτική παράταξη « Λαική Συσπείρωση» Κορυδαλλού .
Η δημοτική παράταξη, σ΄ανακοίνωση της τονίζει ότι « η κυβέρνηση “σαν τον κλέφτη μες στη νύχτα”, στις 20/7/2021 τα μεσάνυχτα, πέρασε απαράδεκτη τροπολογία στη Βουλή με την οποία τροποποιεί τον νόμο του 2742/1999, που ήταν κατάκτηση του λαϊκού κινήματος, ο οποίος καθόριζε «τα όρια ζωνών προστασίας» του όρους Αιγάλεω, οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί και κηρυχθεί «ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους» και ως περιοχές «απόλυτης προστασίας και αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος».
Η τροπολογία τονίζει , «συνεπάγεται ότι επιτρέπεται σε όλες τις ζώνες προστασίας του Ορους Αιγάλεω η κατασκευή των απαραίτητων εγκαταστάσεων για την επεξεργασία αστικών αποβλήτων».
Πρόκειται, υπογραμμίζει , « για σχέδιο δημιουργίας ΜΕΑ στο Σχιστό και ουσιαστικά οδηγεί σε μια ολοκληρωμένη εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων, μιας νέας Φυλής στην περιοχή μας. Μια ακόμα υγειονομική βόμβα, δίπλα στην COSCO, στα καζάνια, στη βιομηχανική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην περιοχή και επιβαρύνει την υγεία του λαού και το περιβάλλον!».
Όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ , «το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού στις 23/07 τάχα με πρόθεση από όλες τις παρατάξεις να εναντιωθούν στην εξέλιξη. Στα λόγια ήταν όλοι απέναντι στην τροπολογία, στην πράξη οι παρατάξεις της Διοίκησης του Δήμου και οι παρατάξεις “Πολίτες“ και “Μαζί για τον Κορυδαλλό“ (Γουρδομιχάλης και Κατσούλης) συμφώνησαν στην δημιουργία ΜΕΑ στην περιοχή.
Η υποκρισία στο μεγαλείο της, τοποθετήθηκαν ενάντια στην τροπολογία και στην καύση απορριμάτων αλλά και υπέρ της απόφασης του 2016 που συνυπέγραψαν οι Δημάρχοι της περιοχής με την Περιφερειακή Αρχή Δούρου για την δημιουργία ΜΕΑ στην περιοχή του Σχιστού. Δεν μας είπαν τι θα γίνεται με τα κάυσιμα απόβλητα που θα παράγονται στην ΜΕΑ, αφού είναι ενάντια στην κάυση.
Μάλιστα η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ με επιστολή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε κριτική στην κυβέρνηση και ζητούσε την δημιουργία και άλλων ΜΕΑ στην Αττική!!! Με αυτό συντάχθηκαν με τις τοποθετήσεις τους και οι παρατάξεις “Μαζί” και “Πολίτες για τον Κορυδαλλό”. Εξάλλου στην συζήτηση στη Bουλή ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια είχε βγει στα κάγκελα, για να καταψηφίσει εν τέλει μόνο τα 33 στα 147 άρθρα του νομοσχεδίου!
Ο λαός της περιοχής πρέπει να επαγρυπνεί ενάντια στα ξεκάθαρα σχέδια της περιφερειακής αρχής και της κυβέρνησης για το περιβαλλοντικό και υγειονομικό έγκλημα στην περιοχή!! Το εργατικό – λαϊκό κίνημα είναι το μόνο που μπορεί να βάλει εμπόδια στην πολιτική αυτή. Με τους αγώνες του δεν θα επιτρέψει τη θυσία της ζωής μας, της υγείας των παιδιών μας, την καταστροφή και τη μόλυνση του περιβάλλοντος για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».