Προ των τεραστίων ευθυνών της ,για το μέλλον της Καλλιθέας , θέτει ο πρώην δήμαρχος Κώστας Ασκούνης, την απερχόμενη Δημοτική Αρχή Κάρναβου.
Με ανακοίνωση του , στηλιτεύει με σφοδρότητα την άρνηση , όπως αναφέρει , την άρνηση του νυν δημάρχου για τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης, στο μεγάλο οικόπεδο επί των οδών Μαντζαγριωτάκη & Εσπερίδων, το οποίο σημειωτέον ανήκει στο δήμο!
Επίσης υπενθυμίζει την αντίστοιχη στάση που είχε τηρήσει και πριν χρόνια για υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Κύπρου , με τις σημερινές συνέπειες που έχει αυτό στην πόλη.
Αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του , ο κ. Ασκούνης :
« Ο Δήμος έχει στην ιδιοκτησία του ένα μεγάλο οικόπεδο επί των οδών Μαντζαγριωτάκη & Εσπερίδων. Η συγκεκριμένη έκταση, ναι μεν προορίζεται για Πολιτιστικό Κέντρο, αλλά κάλλιστα μπορεί να δημιουργηθεί ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ που έχει απόλυτη ανάγκη το Εμπορικό Κέντρο της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος αρνείται τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης με αστήρικτους ισχυρισμούς και ευχολόγια για μελλοντική ανάπτυξη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Πρόκειται για μία θέση που θέλει να αγνοεί την καθημερινότητα, την οποία βιώνουν τα εμπορικά καταστήματα και οι πολίτες. Μία καθημερινότητα που θα επιδεινωθεί μετά και την πεζοδρόμηση των οδών Πλάτωνος και Γρυπάρη πέριξ της Κεντρικής Αγοράς.
Ο κ. Κάρναβος επαναλαμβάνει το ίδιο ΜΟΙΡΑΙΟ λάθος που έγινε στο παρελθόν, όταν στήριξε άκριτα τον «Εξωραϊστικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας Πλατείας Κύπρου» που αντιδρούσε στη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ. Τότε, είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, εξαναγκάζοντας το ΥΠΕΧΩΔΕ και τον Δήμο να ακυρώσουν το έργο.
Επίσης, φέρει ο ΙΔΙΟΣ προσωπικά τεράστια ευθύνη, γιατί ένα πανέτοιμο ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ υπόγειο πάρκινγκ 437 θέσεων επί των οδών Δημητρακοπούλου – Σωκράτους – Ιφιγενείας, σε οικόπεδο του Δήμου, παραμένει κλειστό.
Τώρα είναι η ώρα για ουσιαστικά έργα υποδομής που θα ενισχύσουν την τοπική αγορά και τις επιχειρήσεις που διέρχονται μία παρατεταμένη οικονομική κρίση.
Το οικόπεδο αυτό αποτελεί μία από τις τελευταίες ευκαιρίες το Εμπορικό Κέντρο να αποκτήσει έναν μεγάλο χώρο στάθμευσης και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ.
Το θέλουν οι επαγγελματίες, το θέλουν και οι κάτοικοι.
Είναι η ώρα της ευθύνης .Είναι η ώρα των αποφάσεων», καταλήγει αναφέροντας στην ανακοίνωση του , ο κ. Ασκούνης.

Προηγούμενο άρθροΔ. Αναγνωστάκης * : Στον αέρα το πρόγραμμα “Νέοι Αγρότες”, στα κάγκελα οι Γεωτεχνικοί, εξαιτίας της αδιαφορίας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Επόμενο άρθροΠολλά τα κρούσματα απειλών , ψυχολογικής βίας και παράνομων εντολών σε εργαζομένους δήμων , από Δημοτικές Αρχές , καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ