Με εννέα θέματα συνεδριάζει την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου , το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα με τα εξής:
Α. Ειδικά θέματα
Έργα και δράσεις αντιπλημμυρικής προστασίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πετράκος Αθανάσιος, επικεφαλής ελάσσων μειοψηφίας
Β. Διοικητικά – Οικονομικά θέματα
Έγκριση αιτήματος για τη παράταση της διάρκειας της από 17.08.2023 Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών ΚΗΜΔΗΣ ΑΔΑΜ: 23SYMV013267720) (εξ αναβολής).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Χρονάς Άγγελος, Αντιπεριφερειάρχης
Έγκριση του από 16-8-2023 πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της αρμόδιας Επιτροπής Παρακολούθησης και εκτέλεσης της προμήθειας με τίτλο «Αποκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα και προμήθεια μεταλλικής κερκίδας 510 θέσεων στο γήπεδο Ζευγολατιού».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Οικονόμου Γεώργιος, Αντιπεριφερειάρχης
Έγκριση ΣΤ’ Πρακτικού επιτροπής Διενέργειας, Αξιολόγησης και παρακολούθησης της διακήρυξης για την ανάθεση υλοποίησης του έργου: «Ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2023 στο Νομό Κορινθίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Γκιολής Αναστάσιος, Αντιπεριφερειάρχης
Γ. Έγκριση σύναψης – τροποποίησης Προγραμματικών Συμβάσεων Υλοποίησης έργων Τεχνικού Προγράμματος και ΠΔΑ – ΠΔΕ
Έγκριση αιτήματος για τη παράταση της διάρκειας της από 17.08.2023 Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών ΚΗΜΔΗΣ ΑΔΑΜ: 23SYMV013267720) (εξ αναβολής).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Άγγελος Χρονάς, Αντιπεριφερειάρχης
Έγκριση αιτήματος τρίτης παράτασης χρονοδιαγράμματος της από 14-7-2022 σύμβασης με ΑΔΑΜ: 22SYMV010934610 με τίτλο «Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση της ασφάλειας του Οδικού Δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου» (εξ αναβολής).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Νίκωνας Τζινιέρης, Αντιπεριφερειάρχης
Έγκριση του Σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης, της σκοπιμότητας αυτής και εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη για την υπογραφή της, για την υποβολή προτάσεων στο ΕΠ Πελοπόννησος 2021-2027 στο πλαίσιο του άξονα Προτεραιότητας 5. «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη, Αντιμετώπιση της Φτώχειας και ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας» και των Υποδράσεων 4.ια.1.2 με τίτλο: «Συνέχιση Κέντρων Κοινότητας» & 4.ια.1.1 με τίτλο: «Νέα Κέντρα Κοινότητας των οποίων η υλοποίηση προετοιμάσθηκε και ωρίμασε την περίοδο 2014-2020», με δυνητικούς δικαιούχους τους Δήμους Ναυπλιέων, Τρίπολης, Κορινθίων, Σπάρτης, Καλαμάτας, Μεσσήνης, Σικυωνίων, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, Μονεμβασιάς, Πύλου – Νέστορος, Βόρειας Κυνουρίας, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Άργους – Μυκηνών, Ερμιονίδας και Ανατολικής Μάνης.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Χρονάς Άγγελος, Αντιπεριφερειάρχης
Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης (του άρθρου 100 του ν. 3852/2010) μεταξύ της «Περιφέρειας Πελοποννήσου», και του «Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου» για το έργο: «Δημιουργία δομών υποστήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας έντασης γνώσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» (εξ αναβολής).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης
Κατεπείγουσα έγκριση του σχεδίου της 1ης Τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτιστικής Ανάπτυξης για την υλοποίηση του έργου : «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΡΟΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΣΩΤΗΡΟΣ Τ.Κ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Τσουκαλάς Ανδρέας, Αντιπεριφερειάρχης

Προηγούμενο άρθροAνοίγει 24 Νοεμβρίου ο Μύλος των Ξωτικών
Επόμενο άρθροΞεκινούν οι “Φθινοπωρινές βραδιές” στο Π. Φάληρο