Την αλήθεια για το πως φθάσαμε στην καταδίκη της διοίκησης του Γηροκομείου Αθηνών με βαρύτατα κακουργήματα , αποκαθιστά πλήρως , το άρθρο του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην δημάρχου, Γιώργου Καμίνη , που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών και αναδημοσίευσε η ιστοσελίδα μας ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ-newsta.gr.
Στο άρθρο όμως αυτό , ο κ. Καμίνης , πράττει και κάτι άλλο , που δυστυχώς άλλοι «ξεχνούν»: Αναφέρει ονομαστικά όλους εκείνους , ανεξαρτήτως σε ποια παράταξη ανήκαν και στήριξαν την τιτάνια προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής του .
Συγκεκριμένα παραθέτει τον « κατάλογο των ανθρώπων που όρθωσαν τείχος αξιοπρέπειας. Με τεράστιο ψυχικό κόστος, με υψηλή αίσθηση του πολιτικού τους καθήκοντος διέσωσαν τους φιλοξενούμενους και το Ίδρυμα», όπως υπογραμμίζει.
Κατά αρχήν ,υπογραμμίζει τη συμβολή της τότε μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο , της παράταξης « Ανοιχτής Πόλης» και του στελέχους της Γιώργου Σαγρεδάκη, που είχε οριστεί πρόεδρος όλων των προσωρινών διοικήσεων από τον Μάρτιο του ’17 μέχρι τον Μάιο του ’18 . Και ο οποίος , όπως γράφει ο κ. Καμίνης , «άντεξε, παρά τον πολύπλευρο, προσωπικό πόλεμο που δέχτηκε».
Επίσης τονίζει και εξάρει τη συμβολή της Ένης Πραστάκου,» βασική μάρτυρας κατηγορίας της υπόθεσης, χάρη στην κατάθεση της οποίας καταδικάστηκαν οι ένοχοι».
Καθώς επίσης του Βασίλη Αγγελόπουλου και της Μελίνας Δασκαλάκη, εντεταλμένα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, «που συντόνισαν την όλη προσπάθεια και είχαν κομβικό ρόλο στην κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου».
Ακόμη , της Έλενας Μαντζαβίνου, του Στρατή Κατάκου, της Πέπης Τσικλητήρα που « επωμίσθηκαν όλο το βάρος, ακόμη και με προσωπικό κόστος, συχνά αντιμέτωποι με δόλιες προσφυγές και μηνύσεις».
Πέραν αυτών υπάρχουν και πολλοί άλλοι αναφέρει , όπως ο Γιάννης Πυργιώτης, «εξαιρετικός πολεοδόμος, είχε αποφασιστικό ρόλο στην προσπάθειά μας στο θέμα των ακινήτων» και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Δημήτρης Παπαχρήστου.