Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ζητούν σύσσωμες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δήμο της Καλλιθέας , για να καταδικαστεί η κοινωνική αναλγησία που επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή Κάρναβου.
Σε κοινή επιστολή τους , προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου οι δημοτικές παρατάξεις
«ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ-ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ», «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ», «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» και «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ», αναφέρουν συγκεκριμένα :
« Κύριε Πρόεδρε,
Κάνοντας χρήση του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 ζητάμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα:
«Παραίτηση του Δήμου από την Αίτηση Αναίρεσης στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την υπόθεση της συνταξιούχου υπαλλήλου του Δήμου μας Φραγκούλη Ειρήνης».
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Στις 02/02/2022 συζητείται στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η Αίτηση Αναίρεσης που κατέθεσε ο Δήμος Καλλιθέας κατά της υπ’ αριθ. 497/2020 απόφασης του VII Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που δικαίωσε την κα Φραγκούλη Ειρήνη.
Η κα Φραγκούλη Ειρήνη, συνταξιούχος υπάλληλος του Δήμου Καλλιθέας προσέφυγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο κατά της υπ’ αριθ. 840/2018 καταλογιστικής απόφασης του Δημάρχου Καλλιθέας, με την οποία της καταλόγισε το ποσό των 21.355,49 € που εισέπραξε αχρεωστήτως, ως αποδοχές, για το χρονικό διάστημα από 01/04/2016 έως την 28/02/2017, ημερομηνία που διαπιστώθηκε η αυτοδίκαιη λύση της υπαλληλικής της σχέσης, λόγω παραίτησης.
Επί της απόφασης αυτής, η κα Φραγκούλη Ειρήνη προσέφυγε στο Συνήγορο του Πολίτη που παρότι την δικαίωσε, ο Δήμαρχος δεν εφάρμοσε την απόφαση του Συνηγόρου.
Κατόπιν αυτών η κα Φραγκούλη Ειρήνη κατέφυγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου το VII Τμήμα του, με την 497/2020 απόφασή του, την ΔΙΚΑΙΩΣΕ.
Μετά τα παραπάνω ο Δήμαρχος προέβη σε μία άνευ προηγουμένου για Δημόσιο Λειτουργό ενέργεια και έκανε προσφυγή στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, αποδεικνύοντας μία πρωτοφανή κοινωνική αναλγησία.
Η κα Φραγκούλη είναι μονογονεϊκή οικογένεια, με δύο ανήλικα τέκνα και με μία σύνταξη προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην απόφαση του VII Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρεται ότι καταβάλλει ένα μέρος της σύνταξής της σε δόσεις από στεγαστικό δάνειο που είχε πάρει από Ιδιωτική Τράπεζα, η οποία εκτιμώντας τα εισοδήματά της προέβη σε πάγωμα ενός μεγάλου μέρους λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησής του. Επίσης, πάντοτε με βάση την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οικογένειά της αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου με το με Αριθ. Πρωτ. 22716/05-06-2020 έγγραφό της προς την Οικονομική Επιτροπή εισηγείται να μην γίνει αναίρεση στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου «αφού η εκκαλούσα δεν ζημίωσε το ΔΗΜΟ, αφού προσέφερε πράγματι τις υπηρεσίες της για το διάστημα που της καταβλήθηκαν αποδοχές, δεν συντρέχει δε κάποια προφανής νομική πλημμέλεια της ανωτέρω απόφασης που θα μπορούσε να ελεγχθεί αναιρετικά».
Παρά τις διαφωνίες μας που εκφράστηκαν στην Οικονομική Επιτροπή, ο Δήμαρχος κατά πλειοψηφία προχώρησε στην Αίτηση Αναίρεσης στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα αντιμετωπίσει με την δέουσα κοινωνική ευαισθησία το θέμα, θα δώσει λύση, και δεν θα βάλει σε μία ακόμη περιπέτεια και μάλιστα οικονομική την συνταξιούχο υπάλληλο».

Προηγούμενο άρθροΣτ.Μπαντούνα* : Ο σεξισμός, στο χώρο της δημόσιας ζωής, το καταφύγιο του ανίκανου πολιτικάντη
Επόμενο άρθροΔεν ξεχνούν και ανταποδίδουν Κρήτη- Καλάβρυτα την στήριξη της Αιτής στην Επανάσταση του ΄21