Την άμεση απόσυρση-κατάργηση « των τροπολογιών Βορίδη που πέφτουν σαν τσεκούρι στο κεφάλι χιλιάδων συμβασιούχων» , ζητεί η δημοτική παράταξη «Αντκαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι απολύει χιλιάδες συμβασιούχους .
Στη σχετική ανακοίνωση της , αναφέρει συγκεκριμένα:
«Η κυβέρνηση της ΝΔ με πρωτεργάτες Μητσοτάκη-Βορίδη, κατέθεσε αιφνίδια δύο εργατοκτόνες τροποποιήσεις σε υπό συζήτηση νομοσχέδιο, βάζοντας ταφόπλακα στην προοπτική παρατάσεων-παραμονής στη δουλειά και τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων.
1η τροποποίηση Γίνεται υποχρεωτικήη άσκηση ένδικων μέσων από τους ΟΤΑ (περιφέρειες- δήμους) μέσω της οικονομικής επιτροπής, σε περίπτωση που κάποιο δικαστήριο δικαιώσει εργαζόμενους/ες που είχαν προσφύγει για τη μονιμοποίησή τους.
2η τροποποίηση Με τις διατάξεις στο ίδιο νομοσχέδιο, θα απολύεται όποιος/α κλείνει 24 μήνες δουλειάς (ανεξάρτητα από ανανεώσεις συμβάσεων και δικαστικές αποφάσεις).
Η κυβέρνηση δίνει άλλο ένα «εργαλείο» στα χέρια περιφερειαρχών και δημάρχων για να τσακίσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.
Συνυπεύθυνοι στο έγκλημα είναι και το σύνολο των δημάρχων και περιφερειαρχών που «βάζουν πλάτη» στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις και εφαρμογή της ελαστικής εργασίας, που ολοένα και διευρύνεται.
Δεν απαιτούν τη μετατροπή των συμβάσεων χιλιάδων εργαζόμενων στην καθαριότητα, στους παιδικούς σταθμούς, στις κοινωνικές δομές, στην καθαριότητα των σχολείων κ.α. σε αορίστου χρόνου, τους θέλουν όμηρους. Δε λένε κουβέντα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Την ώρα που η ακρίβεια «τσακίζει» το εισόδημά μας, η πανδημία είναι ξανά σε έξαρση και ο πόλεμος καλά κρατεί στην Ουκρανία με μεγάλες συνέπειες για τους λαούς, την ίδια στιγμή που οι εξοπλισμοί «για τ’ αφέντη το ψωμί» εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη, η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία να οδηγήσει τους πιο ευάλωτες/ους εργαζόμενες/ους στην εξαθλίωση.
Δεν φθάνουν πλέον τα ψηφίσματα συμπαράστασης απο δημάρχους- περιφερειάρχες και τα συμβούλια τους, δεν αρκούν τα κορκοδείλια δάκρυα και η «συμπόνια» τους. Μαζί συναποφασίζουν και «εκτελούν». Ειναι το ίδιο συνυπεύθυνοι».