Τον σχεδιασμό της Δημοτικής του Αρχής για τον εκσυγχρονισμό και την ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των υπηρεσιών Καθαριότητας με σύγχρονα μέσα στο δήμο Δέλτας , παρουσίασε ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης , στην εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου ,
Ο κ. Ιωαννίδης, τόνισε, « το επόμενο διάστημα θα έχουμε παραλάβει ακόμη πέντε οχήματα (ένα όχημα μεταφοράς κάδων, τρία απορριμματοφόρα και ένα ανατρεπόμενο τετραξονικό φορτηγό) που θα ενσωματωθούν στον στόλο της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, ενώ μέχρι το 2023 θα ολοκληρωθεί η παραλαβή ηλεκτροκίνητων οχημάτων».
Η εκδήλωση έγινε στον αύλειο χώρο της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας στη Νέα Μαγνησία με την παρουσία και των Αντιδημάρχων Καθαριότητας Γιώργου Κυριακίδη, Οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών Χρύσας Γεωργιάδου, Κοινωνικής Πολιτικής Βούλας Ελευθεριάδου.
Λόγω μέτρων προστασίας από την εξάπλωση της πανδημίας, συμμετείχε μικρός αριθμός εργαζομένων από όλες τις υπηρεσίες του Δήμου εκπροσωπώντας το σύνολο των εργαζομένων του Δήμου.
«Στις προτεραιότητες της διοίκησης του Δήμου Δέλτα είναι ο εκσυγχρονισμός και η ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των υπηρεσιών Καθαριότητας με σύγχρονα μέσα, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται» είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε : « Στόχος μας είναι αφενός να βελτιωθεί η εικόνα του Δήμου μας και κατ’ επέκταση η καθημερινότητα των πολιτών και αφετέρου να αναβαθμιστούν οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων που έχουν επιφορτιστεί με το δύσκολο έργο της Καθαριότητας» .
Η Δημοτική Αρχή του , είπε , εφαρμόζει « ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την Καθαριότητα.
Αξιοποιούμε όλες τις ευκαιρίες που μας δίνει η Πολιτεία για την ενίσχυση του προσωπικού, λόγω πανδημίας κορονοϊού, με προσλήψεις συμβασιούχων τετράμηνης και οκτάμηνης διάρκειας σε θέσεις οδηγών και συνοδών απορριμματοφόρων προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων στην καθαριότητα σε όλες τις κοινότητες του Δήμου» .
Ο Δήμαρχος συνομίλησε με τους εργαζόμενους από όλες τις υπηρεσίες και άκουσε τα ζητήματα που τους απασχολούν υπογραμμίζοντας την πρόθεσή του για την επίλυση τους.
Οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα ζήτησαν να συμβάλει ο Δήμος στη διεξαγωγή τεστ κορονοϊού, καθώς όπως υπογράμμισαν λόγω της φύσης της εργασίας τους εκτίθενται διαρκώς σε κινδύνους.
Ο κ Ιωαννίδης δεσμεύτηκε ότι με τη συνεργασία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ θα ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα τους.
Στην εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας, το φλουρί κέρδισε η Διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών ενώ μοιράστηκαν για όλους τους εργαζόμενους μικρά βασιλοπιτάκια με πέντε φλουριά από τα οποία τρία «έπεσαν» σε εργαζόμενους στην Καθαριότητα, ένα στην Τεχνική υπηρεσία και ένα στην υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι.
Ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και οι εργαζόμενοι αντάλλαξαν ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά.