Και με τη «βούλα» του εκλογοδικείου είναι δήμαρχος Σερρών η Βαρβάρα Μητλιάγκα που κέρδισε στις Δημοτικές Εκλογές τον μέχρι τότε δήμαρχο , Αλέξανδρο Χρυσάνθη.
Το εκλογοδικείο απέρριψε την ένσταση που είχε καταθέσει ο κ. Χρυσάφης με το συνδυασμό του « Συμμαχία Σερρών» ζητώντας να ακυρωθούν δεκάδες ψηφοδέλτια της νικήτριας των εκλογών , που θα ανέτρεπαν την επικράτηση της για 37 ψήφους.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Χρυσάφης ,αναφέρεται στην απόφαση του Εκλογοδικείου, εύχεται στη νέα Δημοτική Αρχή «μια καλή και παραγωγική συνέχεια στη θητεία της» ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής του και στο Ανώτατο Δικαστήριο , στο ΣτΕ.
Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Η οριακότητα του εκλογικού αποτελέσματος της 8ης Οκτωβρίου και η ελαχιστότατη διαφορά των 37 ψήφων καθιστούσε απόλυτα αναγκαίο τον επανέλεγχο των ψηφοδελτίων των εκλογών. Η ανακάλυψη του γεγονότος ύπαρξης έγκυρων χρωματιστών-ροζ ψηφοδελτίων του συνδυασμού της κ. Μητλιάγκα δεν επέτρεπε άλλη επιλογή παρά μόνο την προσφυγή στον φυσικό μας δικαστή. Στο εκλογοδικείο.
Ήταν κάτι το οποίο πέρα από δικαίωμά μας ήταν ταυτόχρονα και υποχρέωση απέναντι στο 48% των Σερραίων, που μας τίμησε και μας εμπιστεύτηκε.
Το δικαστήριο έκρινε την εγκυρότητα αυτών των ψηφοδελτίων, κρίνοντας παράλληλα την εγκυρότητα ή ακυρότητα και άλλων ψηφοδελτίων για διάφορους λοιπούς λόγους, χωρίς να ασπαστεί τους πλήρως αιτιολογημένους ισχυρισμούς μας.
Αυτές τις κρίσεις, καθώς και την επάρκεια αιτιολόγησης αυτών θα αξιολογήσουμε μελετώντας στο αμέσως επόμενο διάστημα τη δικαστική απόφαση, ώστε να κρίνουμε την αναγκαιότητα άσκησης ή μη των δικαιωμάτων μας στο ανώτατο δικαστήριο του ΣτΕ.
Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε ως Συμμαχία Σερραίων να υπηρετούμε από τη θεσμική θέση της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο τα συμφέροντα των Σερραίων, όπως ήδη αποδείξαμε αυτό το χρονικό διάστημα. Εποικοδομητικά, νηφάλια, με γνώση και εμπειρία, σκληροί εκεί που πρέπει και με απόλυτη διάθεση συνεργασίας μπροστά στο κοινό καλό του τόπου μας, διαφυλάττοντας ως κόρη οφθαλμού όσα κερδίσαμε τα προηγούμενα τέσσερα(4) χρόνια για τις Σέρρες. Ασχέτως με το εάν συμφωνώ, σέβομαι απόλυτα τη δικαστική απόφαση. Ως εκ τούτου, ειλικρινά εύχομαι στη Δημοτική Αρχή μια καλή και παραγωγική συνέχεια στη θητεία της, αφού σε κάθε περίπτωση, πάνω από όλα προέχει η ωφέλεια του Σερραίου δημότη».

Προηγούμενο άρθροΒράβευσαν Μώραλη και Βαγγέλη Μαρινάκη για τη μεγάλη τους προσφορά στον Πειραιά
Επόμενο άρθροΜε Λιβάνιο η σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ