Στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου μετέφεραν οι αγρότες τα αιτήματα τους σε παρέμβαση που έκαναν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Ο εκπρόσωπος των παρακάρλιων περιοχών κ. Γιάννης Μπακαλόπουλος, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι του πέντε μήνες μετά το καταστροφικό πέρασμα του Daniel και ζήτησε να ασκηθούν πιέσεις ώστε να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα πληρωμής των αποζημιώσεων. Παράλληλα επανέλαβε ότι για τους αγρότες των παρακάλιων περιοχών η μόνη λύση για την Κάρλα που θα τους δώσει οριστικά την δυνατότητα να μείνουν στον τόπο τους ,είναι η κατασκευή της σήραγγας όπως άλλωστε έχει προτείνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.
Με δραματικό τόνο περιέγραψε την κατάσταση που βιώνουν οι αγρότες και εκπρόσωπος τους από το Μπλόκο του Ε-65 ζητώντας την υιοθέτηση του ψηφίσματος με τα αιτήματα τους ανάμεσα στα οποία το κόστος παραγωγής με το αφορολόγητο πετρέλαιο «.Παλεύουμε είπε χαρακτηριστικά για να βρούμε μια σανίδα σωτηρίας».
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα και ζήτησε να υιοθετηθεί ομόφωνα το ψήφισμα όπως και έγινε. Νωρίτερα σε παρέμβαση του ο επικεφαλής της Λαϊκής συσπείρωσης Τάσος Τσι απλές τόνισε ότι οι αγρότες συνθλίβονται από τις πολιτικές της Ευρωπαικής Ενωσης και τη νέα ΚΠΑ και ότι η παράταξη του είναι στο πλευρό των αγροτών και θα στηρίξει κάθε μορφή αγώνα που θα αποφασίσουν.

Προηγούμενο άρθροΤεράστια καθυστέρηση στη διαχείριση των απορριμμάτων στα Ιόνια -Ανέλαβε ο Τρεπεκλής πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ
Επόμενο άρθροΥπήρξαν κακοτεχνίες σ΄έργα της Περιφέρειας Κρήτης;