Η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιεί σημαντικές εκδηλώσεις με τίτλο «Μία μικρή Ελλάδα στην Αθήνα» ανοιχτές για όλους τους θεατές μέσω livestreaming καθώς δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθούν με ζωντανή την παρουσία του κοινού λόγω του Covid-19.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» από την Δευτέρα 14 έως και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και αφορά εικόνες από τοπία και προϊόντα της κάθε Περιφέρειας από όλη την Ελλάδα, τη Γαστρονομία της κάθε περιοχής, την Παράδοση και τον τοπικό Πολιτισμό με παρουσίαση τοπικών εθίμων, παραδοσιακών τραγουδιών και χορών. Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχει και ο «Όμιλος Ελληνικών Χορών» του Δήμου μας.
Όλες οι εκδηλώσεις θα προβάλλονται στο κανάλι της Περιφέρειας στο ΥouΤube από 18.00-21.00 και από την ιστοσελίδα του Δήμου μας dimosmoschatou-tavrou.gr/live
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:
«Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη πραγματοποιείται σε πολλά επίπεδα.
Πιο συγκεκριμένα, στον τομέα του πολιτισμού αποδεχτήκαμε την πρόταση για την φιλοξενία της σημαντικής εκδήλωσης «Μία Μικρή Ελλάδα στην Αθήνα» στο Πολιτιστικό μας Κέντρο. Οι εκδηλώσεις θα προβάλλονται μέσω livestreaming στο ΥouΤube της Περιφέρειας με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους ενδιαφερόμενους και, φυσικά, από την ιστοσελίδα του Δήμου μας dimosmoschatou–tavrou.gr/live
Είμαι σίγουρος ότι θα απολαύσουμε, έστω και διαδικτυακά, τον τοπικό πολιτισμό της κάθε Περιφέρειας σε όλους τους τομείς της καλλιτεχνικής παραγωγής και της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σε μία τέτοια περίοδο όπου εφαρμόζουμε όλες και όλοι τα δύσκολα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες για καινούργιες μορφές αναψυχής και ψυχαγωγίας που, ταυτόχρονα, θα παρέχουν ασφάλεια για εμάς τους ίδιους αλλά και τους γύρω μας».

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικο διαδικτυακό καλεντάρι στην Κοζάνη
Επόμενο άρθροΕξωφρενικές δαπάνες από τη διοίκηση Κάρναβου .10.000€ για να « μάθουν” οι πολίτες να …βάζουν τη μάσκα