Home Πολιτική και Αυτοδιοίκηση Στο Γηροκομείο –κολαστήριο διατάχθηκε μόνο …«αντικαπνιστικός» έλεγχο και όχι για τις φριχτές...

Στο Γηροκομείο –κολαστήριο διατάχθηκε μόνο …«αντικαπνιστικός» έλεγχο και όχι για τις φριχτές συνθήκες


Βαρύτατα εκτεθειμένο είναι το υπουργείο Εργασίας που αποκαλύφθηκε στη Βουλή ότι έστειλε την Εθνική Αρχή Διαφάνειας στο Γηροκομείο κολαστήριο στα Χανιά, μόνο για έλεγχο τήρησης των μέτρων αποφυγής καπνού και αντιμετώπισης covid-19. και όχι για τα όσα φρικτά συνέβαιναν.
Αντίθετα , δεν διαβίβασε στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας τα καταγγελλόμενα για την εξαθλίωση των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων, για να τα ελέγξουν οι επιθεωρητές Υγείας και Πρόνοιας !
Αυτά προκύπτουν από την έγγραφη απάντηση του Υπουργείου Εργασίας (Α.Π 308/05-04-22 επισυνάπτεται) και από την συζήτηση που έγινε στη Βουλή με αφορμή την ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, Βασίλη Κεγκέρογλου. Με την αρμόδια υφυπουργό κα Δ. Μιχαηλίδου να δηλώνει , όπως τονίζει σ΄ανακοίνωση του, ο κ. Κεγκέρογλου « ότι αρμόδια είναι η Περιφέρεια Κρήτης αλλά να αρνείται να ενημερώσει για τους λόγους που την οδήγησαν να μην διαβιβάσει τις καταγγελίες που έφτασαν στο γραφείο της, στον κατ’ εξοχήν ελεγκτικό μηχανισμό που είναι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας στην οποία ενσωματώθηκε το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας με τον νόμο 4622/19».
Επίσης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, κατηγορεί την υφυπουργός «που παρέλειψε να διαβιβάσει τις καταγγελίες για το Γηροκομείο στην Εθνική Αρχή Διαφάνειαςότι αναφέρθηκε γενικά και αόριστα σε διάφορα άλλα ζητήματα, δηλαδή μηνυτήριες αναφορές κλπ και για το γηροκομείο κολαστήριο παρέπεμψε στις νομοθετικές ρυθμίσεις που εισηγήθηκε στη Βουλή κατόπιν εορτής, γεγονός που δεν αλλάζει όλα όσα έγιναν με τις συνθήκες εξαθλίωσης και την απώλεια της ζωής ηλικιωμένων στο Γηροκομείο κολαστήριο».

Exit mobile version