Συνάντηση με τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, για την προετοιμασία και το συντονισμό των ενεργειών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Λιάνας Πιλάλα-Τσακίρη, συμμετείχαν ο Υποστράτηγος Χρήστος Πλατάς, Συντονιστής Επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, ο Αρχιπύραρχος Σίμος Αποστόλου, Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας, ο Πύραρχος Κωνσταντίνος Τσίκας, Διοικητής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Φωκίδας και ο Αντιπύραρχος Ιωάννης Κολομπούρος, Διοικητής Πυροσβεστικές Υπηρεσίας Άμφισσας.
Ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, η οποία ξεκινά στις 1 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου, συζητήθηκαν τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν σε όλη την έκταση του Δήμου Δελφών, με έμφαση στον ιστορικό ελαιώνα και τον αρχαιολογικό χώρο Δελφών, εστιάζοντας στο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, Δήμου, Περιφέρειας, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας. Μάλιστα επ’ αυτού αναμένεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρχει σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών.
Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Πυροσβεστικού σώματος για την έως σήμερα συνεργασία, τονίζοντας πως μόνο μέσω αυτής, της άρτιας προετοιμασίας του Δήμου και της ευσυνείδητης συμπεριφοράς των πολιτών η περιοχή μπορεί να είναι θωρακισμένη από τους κινδύνους πυρκαγιάς. «Ο Δήμος Δελφών προετοιμάζεται στον καλύτερο δυνατό βαθμό, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, επενδύοντας στον τομέα της πρόληψης. Η πρόσφατη κοινοποίηση των αποτελεσμάτων των ελέγχων από Επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που κατέταξαν το Δήμο μας στη δεύτερη θέση σε όλη την Ελλάδα στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, πιστοποιούν το έργο που συντελείται, όμως η κλιματική αλλαγή και ο ανθρώπινος παράγοντας, που δυστυχώς πάντα έχει τη δική του σημασία, δεν επιτρέπουν τον παραμικρό εφησυχασμό», σημείωσε ο κ. Ταγκαλής.

Προηγούμενο άρθροΝέα προγράμματα φιλαναγνωσίας για μαθητές στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων
Επόμενο άρθροΞεκινά στην Αθήνα η ανακύκλωση ανακύκλωση-Χ.Δούκας:Η πράσινη Αθήνα αρχίζει τώρα