Έντεκα καλλιτέχνες από τις Σέρρες, την Κύπρο και την Αγγλία ,μέχρι αρχές Νοεμβρίου ,”συζητούν” μέσω της τέχνη τους την τρέχουσα απέλπιδα πορεία μας στο Zιντζιρλί Τζαμί Σερρών.
Η κλιματική κρίση, η εξάντληση των πόρων του πλανήτη για έναν ανούσιο υπερκαταναλωτισμό, η αυξανόμενη ανισότητα, η βαναυσότητα προς τους συνανθρώπους μας και την υπόλοιπη βιόσφαιρα, οικοκτονία και ανήθικοι πόλεμοι επιβάλλουν μια δραστική επανατοποθέτηση. Το εύρος όμως των απαιτούμενων αλλαγών μας παραλύει.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το όραμα για έναν εναλλακτικό πλανήτη βρίσκεται στο επίκεντρο της έκθεσης, χωρίς την προσποίηση ότι προσφέρονται λύσεις. Η τέχνη δεν μπορεί να δώσει λύσεις. Η τέχνη βοηθά στην σύλληψη ιδεών, που θα ήταν αδύνατη μέσα στα όρια των ανθρωποκεντρικών μας αισθήσεων.
Η τέχνη λειτουργεί ως μεσολαβητής ανάμεσα σε διαφορετικές σφαίρες: την Επιστήμη, την Πολιτική και τον Πολιτισμό, ανάμεσα σε διαφορετικές ομάδες και διαφορετικές χρονικές στιγμές της ιστορίας, ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό, το φυσιολογικό και το αλλόκοτο, και, ναι, ανάμεσα στους ανθρώπους και τα υπόλοιπα είδη. Και ίσως η τέχνη να μπορεί να γίνει το έναυσμα για αντίσταση και αλλαγή.
Είναι η τρίτη έκθεση της ομάδας In Sutu με αυτή τη θεματική. Οι δύο προηγούμενες έγιναν στην Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου και την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας το 2024.
Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες:
Αγγελική Ανθυμίδου
Αντρέας Σάββα
Άρης Κατσιλάκης
Γιάννος Οικονόμου
Δανάη Πάτσαλου
Ελένη Νικολάου
Ευγενία Βασιλούδη
Κυριάκος Καλλής
Στέφανος Καράμπαμπας
Στέλιος Τόλιος
Janis Jefferies
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 – 14:00 (εκτός Τρίτης)

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθροΣτο τελικό στάδιο το Skate Park στα Τρίκαλα