Στην προμήθεια νέων μουσικών οργάνων για την Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα προχώρησε ο Δήμος Ελασσόνας, εξοπλισμό απαραίτητο για την βελτίωση της λειτουργίας της Φιλαρμονικής, τα οποία έρχονται να καλύψουν πολλές ανάγκες των μουσικών καθώς και των μαθητών της, ενώ βοηθούν πολύ την προσπάθεια αναβάθμισης της.
Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με αφορμή την παραλαβή των μουσικών οργάνων για την Φιλαρμονική Ορχήστρα δήλωσε: «Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Φιλαρμονική του Δήμου μας πιστεύοντας στη δυναμική της και στην προσφορά και καλλιέργεια της μουσικής παιδείας των νέων της πόλης μας. Η Φιλαρμονική αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής ζωής του δήμου μας, νιώθουμε περήφανοι και την καμαρώνουμε κάθε φορά. Στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια της, μας χαροποιεί το γεγονός τόσο της προμήθειας των νέων μουσικών οργάνων, αλλά και των εργασιών συντηρήσεων στο χώρο που στεγάζεται η φιλαρμονική μας».
Η προμήθεια του εξοπλισμού ανέρχεται στα 14.000 ευρώ ( με ΦΠΑ ) και παραλήφθηκε από την αρμόδια επιτροπή παραλαβής, παρουσία του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής κ. Δημήτριου Τσιαβέ, ο οποίος και ιεράρχησε τις ανάγκες προμήθειας τους.
Συγκεκριμένα η προμήθεια αφορά στα εξής μουσικά όργανα:
2 ΣΑΞΩΦΟΝΟ YAMAHA TENOPO YTS-280
1 ΣΑΞΩΦΟΝΟ YAMAHA ΑΛΤΟ YAS-280
1 ΦΛΑΟΥΤΟ ΥΑΜΑΗΑ ΑΛΤΟ YAS-280
3 ΤΑΜΠΟΥΡΟ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ PREMIER OLYMPIC 61512W 14”X
1 ΤΟΥΜΠΑ Bb WERIL J-370 3κλειδιά Lacquer
1 ΕΦΩΝΙΟ Bb WERIL Η-980L 4κλειδιά Lacquer
2 ΚΛΑΡΙΝΟ Bb BUFFET PRODIGE Ebonite/Silver
2 TΡΟΜΠΕΤΕΣ BESSON

Προηγούμενο άρθροΑπέκτησε στέγη η Δημοτική Πινακοθήκη και τα έργα τέχνης του Δήμου Ηρακλείου
Επόμενο άρθροΣτο Λαικό Πανεπιστήμιο Νεάπολης -Συκεών διακεκριμένοι συγγραφείς, καθηγητές και αναλυτές για την «Γεωπολιτική της Ελλάδας και του Ελληνικού χώρου»